Coreea de Nord trimite încă 1.500 de soldați și sute de piloți de Su-25 pentru a ataca Ucraina

DE Daniel Toșa | Actualizat: 23.10.2024 - 14:57
Coreea de Nord trimite încă 1.500 de soldați și sute de piloți de Su-25 pentru a ataca Ucraina - Foto: Profimedia images
Coreea de Nord trimite încă 1.500 de soldați și sute de piloți de Su-25 pentru a ataca Ucraina - Foto: Profimedia images

Coreea de Nord a trimis încă 1.500 de soldați în Rusia, ridicând astfel numărul militarilor nord-coreeni implicați în războiul din Ucraina la 3.000, a declarat deputatul sud-coreean Park Sun-won. Phenianul va desfășura 10.000 de militari în Rusia până la sfârșitul anului.

SHARE

Coreea de Nord a trimis încă 1.500 de soldați în Rusia, ridicând astfel numărul militarilor nord-coreeni implicați în războiul din Ucraina la 3.000, a declarat deputatul sud-coreean Park Sun-won.

Coreea de Nord trimite încă 1.500 de soldați și sute de piloți de Su-25 pentru a ataca Ucraina

Regimul de la Phenian ar putea desfășura până la 10.000 de militari în Rusia până la sfârșitul anului, conform informațiilor Serviciului Național de Informații al Coreei de Sud.

Coreea de Nord a trimis încă 1.500 de soldați în Rusia, ajungând la un total de 3.000 de militari nord-coreeni implicați în războiul împotriva Ucrainei, a anunțat miercuri deputatul Park Sun-won, membru al comisiei pentru informații din parlamentul sud-coreean. 

Secretarul american al apărării, Lloyd Austin, a confirmat și el miercuri existența dovezilor privind prezența soldaților nord-coreeni în Rusia. De asemenea, Phenianul a trimis și piloți militari pentru a învăța să manevreze avioane rusești. Acești piloți ar putea fi folosiți în luptele din Ucraina, așa cum au raportat și surse informate.

Citește și: Coreea de Nord a trimis Rusiei piloți de vânătoare. Ca răspuns aliații pot trimite piloți în Ucraina

În luna septembrie, piloții nord-coreeni au fost trimiși la Vladivostok pentru a se antrena pe avioane rusești, înainte de desfășurarea trupelor terestre la începutul lunii octombrie. Informațiile indică faptul că aceștia s-ar putea antrena pentru a opera noi aeronave pe care Moscova intenționează să le furnizeze Coreei de Nord.

 Aceasta ar putea fi prima dată când piloții nord-coreeni participă la luptă de la războiul din Vietnam încoace.

Raportul serviciilor de informații americane susține că RPDC are în dotare peste 900 de avioane de luptă, cele mai moderne fiind Su-25 și MiG-29. De asemenea, forțele ruse utilizează intens Su-25 în războiul din Ucraina, dar au pierdut deja multe dintre aceste aeronave. Deși Coreea de Nord dispune de o flotă considerabilă, piloții săi sunt insuficient pregătiți, cu doar 15-25 de ore de zbor pe an, din cauza lipsei de combustibil și a îmbătrânirii aparatelor de zbor.

Citește și: VIDEO Cum ajung și unde se antrenează trupele din Coreea de Nord în Rusia. Vor fi 12.000 de soldați

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a confirmat anterior că ofițeri nord-coreeni sunt deja prezenți în Donbas, antrenându-se alături de armata rusă. El a menționat și posibilitatea ca Kremlinul să recruteze mii de soldați nord-coreeni pentru a compensa pierderile mari suferite de trupele ruse, evitând astfel o nouă mobilizare generală.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te