Coreea de Nord a trimis Rusiei piloți de vânătoare. Ca răspuns aliații pot trimite piloți în Ucraina

DE Adina Mutăr | Actualizat: 22.10.2024 - 21:12
Coreea de Nord trimite Rusiei și piloți de avioane de luptă - Foto: Profimedia Images (imagine cu caracter ilustrativ)
Coreea de Nord trimite Rusiei și piloți de avioane de luptă - Foto: Profimedia Images (imagine cu caracter ilustrativ)

Coreea de Nord a trimis Rusiei piloți de vânătoare. Ca răspuns aliații pot trimite piloți în Ucraina. Coreea de Nord, care a trimis trupe terestre pentru a se alătura războiului Rusiei împotriva Ucrainei, a trimis și piloți de vânătoare care ar putea pilota avioane rusești.

SHARE

Coreea de Nord a trimis Rusiei piloți de luptă. Ca răspuns și aliații pot trimite piloți în Ucraina.

Un oficial guvernamental din Coreea de Sud a susținut că, luna trecută, Coreea de Nord a trimis piloți de vânătoare la Vladivostok, un oraș din Orientul Îndepărtat al Rusiei, înainte de prima desfășurare a trupelor sale terestre, la 8 octombrie, a informat presa sud-coreeană TV Chosun.

Acest lucru ar putea avea legătură cu antrenamentul pe avioanele rusești de luptă furnizate Coreei de Nord, se arată în raport. Dar nu a putut exclude faptul că Rusia, care a suferit din cauza lipsei de piloți în timpul războiului Rusia-Ucraina, să fi solicitat asistență din partea Coreei de Nord.

Coreea de Nord a trimis Rusiei piloți de luptă. Ca răspuns și aliații pot trimite piloți în Ucraina

Ar fi prima desfășurare în străinătate pentru piloții de luptă din Nord de la războiul din Vietnam. Ei au operat și în Siria și Egipt în timpul războiului de Yom Kippur din 1973, se arată într-un raport Newsweek, care a contactat ambasada Coreei de Nord în China pentru comentarii prin e-mail.

Luni, un reprezentant nord-coreean la ONU a respins acuzațiile de la Kiev și Seul pentru prima dată, susținând că acuzațiile lor sunt „zvonuri stereotipe fără temei” și că Phenianul se bucură de o relație legitimă și de cooperare cu Moscova.

Seulul analizează trimiterea de personal de informații în Ucraina pentru a monitoriza orice trupe nord-coreene care luptă împreună cu rușii, a informat marți agenția de știri Yonhap din Coreea de Sud.

De asemenea,  Coreea de Sud are în vedere furnizarea de arme la Kiev.

Citește și: VIDEO Ucraina angajează piloți străini de F-16 să lupte contra Rusiei. Românii nu sunt excluși

Dacă se confirmă informațiile, are loc o escaladare foarte periculoasă din partea Rusiei. Ca răspuns, și aliații Ucrainei pot trimite piloți de vănătoare. Până acum s-a pus problema angajării cu contract individual a unor piloți străini.

Serghi Golubțov, șeful Forțelor Aeriene Ucrainene a admis că va dura mult timp pentru ca avioanele F-16 să intre în operațiuni de luptă și că totul se va întâmpla în trei etape.

Citește și: Danemarca trimite F-16 în Ucraina. Se caută piloți străini până se încheie pregătirea în România

În prima etapă, piloții vor îndeplini sarcini de apărare aeriană în interior, apoi vor îndepărta aeronavele rusești din prima linie de front și apoi vor începe să cucerească spațiul aerian.

Implicarea piloților occidentali cu experiență în această perioadă va face posibilă compensarea decalajului de timp și organizarea rapidă a capabilităților necesare pentru a efectua misiuni complexe de luptă.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te