Coreea de Nord, țară prietenă a Rusiei, a lansat mai multe rachete de croazieră către Marea Japoniei

DE Daniel Toșa | Actualizat: 14.02.2024 - 08:19
Coreea de Nord, țară prietenă a Rusiei, a lansat mai multe rachete de croazieră către Marea Japoniei - Foto: Profimedia images

Coreea de Nord, țară prietenă a Rusiei, a lansat mai multe rachete de croazieră către Marea Japoniei. Armata sud-coreeană a raportat miercuri dimineață că țara agresivă și prietenă a Rusiei, Coreea de Nord a efectuat mai multe lansări de rachete de croazieră către Marea Japoniei.

SHARE

Statul Major Interarme (JCS) a confirmat detectarea rachetelor necunoscute în apele de la nord-est de Wonsan, marcând cele mai recente teste dintr-o serie de activități militare intense desfășurate de Phenian în acest an.

Coreea de Nord, țară prietenă a Rusiei, a lansat mai multe rachete de croazieră către Marea Japoniei

"Armata noastră a detectat mai multe rachete de croazieră necunoscute în apele de la nord-est de Wonsan, astăzi, în jurul orei 09:00 (00:00 GMT) şi serviciile de informaţii sud-coreene şi americane efectuează o analiză detaliată", a declarat Statul Major Interarme (JCS), potrivit unui comunicat.

JCS a comunicat că serviciile de informații sud-coreene și americane sunt în curs de analiză detaliată a situației și că se intensifică supravegherea și vigilența în zonă pentru a monitoriza orice activitate suplimentară din partea Coreei de Nord.

Testele recente vin în contextul în care Phenianul a anunțat anterior testarea unui nou sistem multiplu de control al lansatoarelor de rachete, subliniindu-și intenția de a-și consolida capacitățile de apărare.

Citește și: Imagini misterioase cu nave rusești în Coreea de Nord. Încărcătura letală pe care ar transporta-o

Coreea de Nord, dotată cu armă nucleară, a declarat anul acesta Coreea de Sud "principalul sau inamic", a închis agenţiile pentru reunificare şi a ameninţat că intră în război pentru orice încălcare teritorială.

Phenianul şi-a intensificat testele pentru echipamente militare, testând în special ceea ce a descris drept un "sistem de armament nuclear submarin" şi o rachetă balistică hipersonică având combustibil solid.

Armata nord-coreeană a lansat anul acesta şi o serie de rachete de croazieră, un tip de arme pe care Nordul l-ar putea oferi Rusiei pentru utilizare în conflictul din Ucraina, potrivit analiştilor.

Citește și: Imagini misterioase cu nave rusești în Coreea de Nord. Încărcătura letală pe care ar transporta-o

Phenianul şi Moscova şi-au consolidat legăturile în ultimele luni. Liderul nord-coreean Kim Jong Un a efectuat în septembrie o vizită surpriză în Rusia pentru a se întâlni cu preşedintele Vladimir Putin, potrivit Reuters.

Coreea de Sud şi Statele Unite susţin că, în pofida sancţiunilor ONU, Nordul trimite arme Rusiei, posibil în schimbul unui ajutor tehnic privind programul său de spionaj prin satelit.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te