Cine să fie? O cursă aeriană-ambulanţă a decolat de urgenţă, de la Moscova, spre Nurnberg

DE Florin Budescu | Actualizat: 06.03.2023 - 14:00
Cine să fie? O cursă aeriană-ambulanţă a decolat de urgenţă, de la Moscova, spre Nurnberg - Foto: Wikimedia/Press Service of the President of the Russian Federation/CC BY 4.0

Un avion-ambulanță Bombardier Challenger 604, cu indicativul D-AFAA, a plecat sâmbătă, de pe Aeroportul din Frankfurt, spre Moscova. După o scurtă oprire aici, cursa aeriană specială a zburat înapoi, direct la Nürnberg, pe Aeroportul Albrecht Dürer.

SHARE

Sâmbătă, 4 martie, avionul de ambulanță D-AFAA a decolat din Munchen și a zburat inițial, către Frankfurt.

O cursă aeriană-abulanţă a decolat de urgenţă, din Moscova

De acolo, aceasta a zburat direct la Moscova , apoi din nou în Germania. Aeronava Bombardier Challenger 604 a aterizat la ora 19:14, pe Aeroportul Albrecht Dürer, din Nürnberg.

Potrivit Flightradar24, aparatul a zburat în Germania, prin Lituania și Marea Baltică. Există speculații pe Internet, cu privire la motivaţiile zborului, conform nordbayern.de.

Citeşte şi: Kadîrov vrea să-i facă concurență lui Prigojin printr-o nou armată privată pe modelul Wagner

Speculațiile sunt alimentate de presupunerile făcute de jurnalistul de investigație Hristo Grozev, membru al rețelei de investigaţii Bellingcat.

În trecut, Grozev a investigat printre altele atacurile cu neurotoxina Novichok, din Marea Britanie și împreună cu echipa sa a descoperit agenții ruși care se aflau în spatele atacurilor. Pentru aceasta a câștigat Premiul European pentru Jurnalism de Investigație, în anul 2019.

Citeşte şi: Tentativă de asasinat asupra apropiaților președintelui cecen Ramzan Kadîrov. Cum s-a acționat

Acum, Grozev a scris pe Twitter că sursele ruse Telegram leagă zborul cu problemele de sănătate ale lui Serghei Pavlovici Roldugin. Acesta este un vioncelist și antreprenor în armament și media şi de asemenea prieten apropiat al lui Vladimir Putin. UE i-a impus sancțiuni în februarie 2022.

Alte nume în joc

Alți utilizatori Twitter pun în joc alte nume sau bănuiesc că, la bordul avionului, s-ar fi putut afla un angajat al Ambasadei, cu naționalitate germană.

Nici una dintre aceste speculații nu a fost confirmată. Aeroportul din Nürnberg nu a putut fi contactat pentru comentarii.

"Zbor misterios de la Moscova la Germania. confidentul lui Putin la bord?", scrie şi publicaţia poloneză rmf24.

Ar fi vorba despre "violoncelistul lui Putin", Serghei Roldughin

Mass-media și experții care se ocupă de Rusia se întreabă ce misiune trebuia să îndeplinească avionul privat, care a zburat pe ruta aeriană din Germania până la Moscova și retur. 

Se speculează că la bordul aeronavei s-ar afla Serghei Roldugin, unul dintre cei mai de încredere oameni ai lui Vladimir Putin, care se ocupă de chestiunile de proprietate ale președintelui rus.

Dar mai sunt şi alte nume în joc. Ramzan Kadîrov, liderul Ceceniei, ar avea probleme cu rinichii, după ce ar fi fost otrăvit, iar aceasta la scurt timp după ce un secondant al său a fost de asemenea, la rândul său, otrăvit. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te