CFR primește 8,77 miliarde lei din PNRR pentru a moderniza 162 de km de cale ferată

DE Daniel Toșa | 22.08.2022 - 11:22
CFR primește 8,77 miliarde lei din PNRR pentru a moderniza 162 de km de cale ferată - FOTO: Facebook/CFR Infrastructura

CFR SA a semnat unul dintre cele mai importante contracte de finanțare din domeniul feroviar. Astfel, compania va primi o finanțare de 8,77 miliarde lei din PNRR pentru modernizarea iniei de cale ferată Caransebeș - Timișoara - Arad, pe o lungime totală de 162 km.

SHARE

Modernizarea liniei de cale ferată Caransebeș - Timișoara - Arad, primul obiectiv feroviar cu finanțare asigurată în cadrul PNRR, în valoare de 8,77 miliarde lei, CFR SA va contribui în mod direct la dezvoltarea infrastructurii și suprastructurii feroviare din vestul țării, prin lucrări de specialitate complexe, care vor fi executate pe toate cele 4 loturi ale traseului.

Loturile care urmează să fie modernizate prin PNRR sunt: 

Lotul 1: Caransebeș - Lugoj
Lotul 2: Lugoj - Timișoara Est
Lotul 3: Timișoara Est - Ronaț Triaj Gr. D
Lotul 4: Ronaţ Triaj Gr. D - Arad

"Este cel mai important contract de finanțare din PNRR. Un obiectiv prioritar pentru compania noastră, deoarece ne dorim ca infrastructura feroviară din zona de vest a țării să se alinieze standardelor europene de transport și să ofere călătorilor, care optează pentru transportul feroviar, atât pe distanțe lungi, cât și pe distanțe scurte, condiții moderne de călătorie.

Citește și: VIDEO Armata distrusă a lui Putin defilează în Kiev. Tancuri rusești de milioane, scoase din uz

Aici ne referim la o infrastructură care va permite o viteză maximă de circulație de 160 km/h, stații moderne, servicii publice de calitate pentru călători, facilități sigure de tranzitare sau staționare în zonele publice, inclusiv amenajarea zonelor de acces și de deplasare pentru persoanele cu dizabilități.

Citește și: VIDEO Dughin, în spital. Fiica sa, ucisă într-un atentat. Rusia pregătește „ceva foarte violent”

Modernizarea liniei de cale ferată Caransebeș - Timișoara - Arad va contribui cu siguranță la nu doar la creșterea economică națională, dar și la cea locală, deoarece prin acest obiectiv vom asigura o conexiune feroviară modernă între localitățile adiacente acestui tronson de cale ferată și rețeaua națională", a declarat Ion Simu Alexandru, director general al CFR SA, potrivit CFR Infrastructură.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.