Cât costă cea mai scumpă brichetă din lume? Este mai „piperată” decât un Ferrari F12 TDF de colecție

DE Eduard Niculescu | Actualizat: 20.08.2024 - 17:31
Cât costă cea mai scumpă brichetă din lume - Foto: Pixabay - cu rol ilustrativ
Cât costă cea mai scumpă brichetă din lume - Foto: Pixabay - cu rol ilustrativ

Cât costă cea mai scumpă brichetă din lume? Dacă trăiați că doar unele lucruri, precum mașinile ori iahturile pot avea prețuri de lux duse dincolo de orice limită, aflați că același lucru este valabil și pentru ceea ce nouă ni se poate părea o simplă „unealtă” de aprins focul.

SHARE

Cât costă cea mai scumpă brichetă din lume? Fabricată din 400 de grame de aur masiv și decorată cu 152 de safire, LOUIS XIII Fleur de Parme a fost achiziționată de proprietarul ei pentru o sumă care depășește prețul unui Ferrari F12 TDF de colecție.

Cât costă cea mai scumpă brichetă din lume? Este mai „piperată” decât un Ferrari F12 TDF de colecție

Marca franceză de lux S.T. Dupont a început să lucreze la umitoarea brichetă la cererea specială a lui Steven Hung, un miliardar din Hong Kong pasionat de istoria Franței.

 Clientul a avut cerințe foarte specifice care au făcut evident pentru Dupont că acest proiect putea fi realizat doar de un designer special, cu o cunoaștere intimă a culturii și istoriei franceze.

Prințesa Tania de Bourbon Parme, descendentă directă a lui Ludovic al XIII-lea, dar și un designer de renume, au lucrat timp de șase luni cu o echipă de 80 de artizani pentru a produce o piesă de artă unică, demnă de titlul de „cea mai scumpă brichetă din lume”, conform odditycentral.com.

Trebuie spus că titlul se referă la brichetele de trabuc, existând și brichete pentru țigările obișnuite. Însă, recordmanul ar fi, oricum, același.

Citește și: Cel mai scump ingredient din lume costă 330.000 de dolari. Românii îl caută prin pădurile țării

Inspirată de stilul renascentist/baroc al epocii regelui Ludovic al XIII-lea, bricheta unică LOUIS XIII Fleur de Parme este proiectată ca o coroană regală de aur așezată pe o bază decorativă. Este fabricată din 400 de grame de aur masiv și decorată cu 152 de safire în valoare totală de 41 de karate.

Prezentată în 2013, bricheta Louis XIII Fleur de Parme a fost recunoscută în scurt timp de Cartea Recordurilor Guinness drept „cea mai scumpă brichetă de trabuc din lume”, producătorul obținând de la cumpărător prețul exorbitant de 500.000 de dolari. 

Bricheta LOUIS XIII Fleur de Parme l-a costat pe proprietar 500.000 de dolari - Foto: odditycentral.com

După mai bine de un deceniu, aceasta rămâne, de departe, „campioana” prețului pentru un asemenea obiect.

Citește și: Care este cel mai scump vin din lume? O sticlă costă cât 12 mașini Tesla model Y

Ca să faceți o comparație, suma achitată de miliardar pentru brichetă este mai mare decât dacă și-ar fi cumpărat un Ferrari F12 TDF de colecție - așa cum are în garajul său celebrul fotbalist Cristiano Ronaldo - care costă circa 455.000 de dolari, din care au fost fabricate doar 799 de exemplare ori decât un Lamborghini Aventador, model deținut, de asemenea, de Ronaldo, cu un preț de „doar” 338.000 de dolari.

LOUIS XIII Fleur de Parme s-a dovedit atât de popular în rândul colecționarilor de produse de lux, încât S.T. Dupont a fabricat cel puțin 31 de replici mai mici, care s-au vândut cu 15.900 de dolari fiecare.

Interesant, S.T. Dupont a creat și cea mai scumpă brichetă de țigarete din lume. Bricheta Ligne 2 Champagne Lighter a ținut prima dată prima pagină a ziarelor în 2009, mai ales din cauza prețului său de 79.461 de dolari.

Era fabricată din poliuretan de înaltă calitate și avea o carcasă din aur alb de 18 carate decorată cu 468 de diamante tăiate briliant. 

Citește și: Care este cel mai scump telefon din lume? Valorează cât echipele de fotbal FCSB și Farul la un loc

Dar modelul unic LOUIS XIII Fleur de Parme rămâne de neegalat în privința prețului, indiferent de tipul de brichete la care ne referim.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te