Femeile ruse vor putea primi toate plățile pentru soldații ruși morți pe front, chiar dacă anterior nu erau căsătorite cu ei.
Căsătoria post-mortem, metoda lui Putin de a motiva rusoaicele să-și trimită bărbații pe front
Rușii vor să le permită fostelor prietene sau iubite ale rușilor care au murit în Ucraina să se căsătorească postum cu aceștia și să primească dreptul la moștenire, precum și toate plățile cuvenite. Un proiect de lege în acest sens a fost înaintat Dumei de Stat a Federației Ruse pentru examinare, scrie Moscow Times.
"Faptul de a fi într-o relație maritală poate fi stabilit de o instanță dacă un bărbat și o femeie au trăit împreună cel puțin trei ani sau cel puțin un an în prezența unui copil comun și au gestionat o gospodărie comună", se arată în document.
Instanța va trebui să indice momentul apariției acestora în decizia de recunoaștere a relațiilor maritale, care va fi echivalată cu încheierea unei căsătorii oficiale, chiar dacă bărbatul în cauză a murit. Informațiile despre acesta vor fi apoi introduse în Registrul de stat unificat al actelor de stare civilă” și astfel soldații morți pe front ar putea fi casatoriți „forțat”.
Citește și: Rusia „recrutează” studenți români pentru a-i „instrui” la Moscova și Petersburg. Totul este gratuit
Familiile ocupanților decedați pot primi în prezent mai multe plăți unice - banii sunt transferați soției, dacă aceasta este disponibilă, copiilor adulți sau reprezentanților legali ai copiilor minori. În absența acestora - către părinți. Se plătește o garanție în numerar și o alocație lunară, pe care defunctul nu a avut timp să le primească.
În plus, familiile rușilor decedați primesc plăți lunare: compensație monetară în valoare de 252 de dolari, alocație pentru copii - 31 de doari.
Citește și: Maskirovka lui Putin. Wagner recrutează civili ruși și Kremlinul recrutează din armata lui Prigojin
Rusia mobilizează aproximativ 30.000 de persoane pe lună, ceea ce înseamnă aproximativ 1.000-1.100 în fiecare zi.
Adjunctul șefului serviciilor de informații militare ucrainene, Vadym Skibitsky, a declarat că motivația rușilor de a merge la război este salariul, în special în regiunile de criză, unde există fie salarii mici, fie nu există niciun loc de muncă, potrivit glavcom.ua.