Papa Leon al XIV-lea se află în fruntea Bisericii Catolice de doar cinci zile, dar deja se conturează primele țări pe care le-ar putea vizita. Potrivit informațiilor publicate de ziarul italian La Repubblica, Papa ar putea călători în curând în Turcia, Ucraina și Peru.
Noul papă, ales pe 8 mai, a primit deja prima invitație oficială din partea președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, care i-a cerut telefonic să efectueze o vizită apostolică la Kiev.
Care sunt țările pe care le va vizita Papa Leon? Trei așteaptă răspunsul din Cetatea Eternă
Această discuție a avut loc după ce Papa a lansat un apel la pace în discursul său de duminică. Conform sursei citate, Suveranul Pontif ar fi acceptat invitația președintelui Zelenski.
Totuși, este posibil ca Papa Leon să viziteze mai întâi Turcia, pentru a marca aniversarea Primului Conciliu de la Niceea, care a avut loc în anul 325. Invitația urmează să fie confirmată și de Patriarhul Bartolomeu, care va sosi la Vatican pentru slujba de duminica viitoare.
Citește și: Primul Papă care și-a schimbat numele era botezat după un zeu păgân. Tradiția e veche de 1.500 ani
De asemenea, rămâne de văzut dacă Papa își va aduce omagiile și la Ankara, aspect ce face obiectul unor negocieri ulterioare.
A treia țară care l-ar putea primi pe Papa Leon este Peru, unde cardinalul Robert Francis Prevost a activat ca misionar timp de 20 de ani. Întrebat anterior de jurnaliști despre o posibilă vizită în Peru, Papa a declarat: „Vor auzi de mine în curând în Peru.”
Deși Papa Leon s-a născut la Chicago, în Statele Unite, el a declarat în trecut că nu intenționează să viziteze America în viitorul apropiat.
Palatul secret al Papei, descoperit în Roma. A fost reședința Pontifilor timp de 1.300 de ani
Palatul, inclusiv zidurile de apărare, a fost descoperit în piața din fața Bazilicii Arhiepiscopale a Sfântului Ioan din Lateran, care datează din secolul al IX-lea, fiind scaunul eclezial al episcopului Romei, unul dintre titlurile Papilor.
Zidurile au fost construite cu pietre mari formate din cenușă vulcanică, probabil refolosite din structuri dispărute, potrivit cercetătorilor.
Citește și: Cât câștigă Papa Leon XIV pe lună? Francisc n-a apelat niciodată la venitul cuvenit Pontifului
Se crede că structura a protejat Patriarchio, o bazilică monumentală comandată de împăratul Constantin cel Mare în secolul al IV-lea, la scurt timp după ce a declarat creștinismul religie oficială a Romei.
Patriarchio a fost ulterior extins și renovat în Evul Mediu, servind ca sediu papal până când papalitatea s-a mutat la Avignon, în Franța, în 1305.
Palatul secret a găzduit papii până la mutare, papalitatea revenind la Roma în 1377. Vaticanul nu a fost înființat oficial decât în 1929.
Citește și: Papa Leon XIV are o licență în matematică. Ce semnificație ascunde numele ales ca Suveran Pontif?