Bradul de Crăciun, așezat în fața Casei Albe, dărâmat de vânt. Are 12 metri

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 29.11.2023 - 17:11
Bradul de Crăciun așezat în fața Casei Albe, dărâmat de vânt. Are 12 metri - Foto: NBC News

Bradul de Crăciun din fața Casei Albe a fost dărâmat de rafalele de vânt. Acesta are 12 metri. Iată care este istoria pomului de Crăciun din fața Casei Albe.

SHARE

Bradul de Crăciun din fața Casei Albe a fost dărâmat de rafalele de vânt. Acesta are 12 metri. Iată care este istoria pomului de Crăciun din fața Casei Albe. 

Brad doborât de vânt, la Casa Albă

Puternicele rafale de vânt care au fost înregistrate la Washington au doborât, marţi, bradul de Crăciun instalat în faţa Casei Albe, informează site-ul revistei americane People.

Potrivit National Park Service (NPS), care administrează Parcul Prezidenţial în care era instalat bradul de Crăciun, acesta din urmă, ce era deja decorat, a căzut la pământ după o rafală puternică de vânt în jurul orei locale 14:00, a relatat postul local de televiziune WUSA9.

Serviciul Naţional de Meteorologie (NWS) din Statele Unite a înregistrat vânturi care au atins marţi viteza de 65 de km/h în proximitatea Aeroportului Naţional Reagan din Washington.

Echipe tehnice s-au deplasat la faţa locului şi încearcă să ridice din nou bradul de Crăciun în poziţie verticală, potrivit Fox News.

Ceremonia de aprindere a luminiţelor din bradul de Crăciun este programată să se desfăşoare joi pe peluza Ellipse, la sud de Casa Albă, conform NPS.

Citește și: Cât costă un pahar cu vin fiert la Târgurile de Crăciun din România. Dulciurile sunt cele mai scumpe

Reprezentanţii NPC au declarat pentru ABC News că "speră" ca evenimentul să poată avea loc aşa cum a fost planificat.

Acel molid înalt de 12 metri, ce provine din Pădurea Naţională Monongahela din statul Virginia de Vest, a fost de fapt un înlocuitor pentru bradul de Crăciun original. Potrivit unui comunicat al NPS, primul copac, care a fost plantat în octombrie 2021, a trebuit să fie îndepărtat pe 11 noiembrie după ce a dezvoltat o ciupercă din cauza căreia acele sale devin maro şi încep să cadă.

NPS a colaborat cu USDA Forest Service pentru a obţine în timp util molidul tăiat pentru acest sezon.. Până în 1973, NPS a folosit copaci tăiaţi pentru brazii de Crăciun de la Casa Albă. Agenţia a precizat în acelaşi comunicat că intenţionează să reevalueze dacă va continua să folosească copaci tăiaţi sau dacă va planta un copac nou după sezonul sărbătorilor de iarnă.

Aprinderea luminiţelor în bradul de Crăciun din acest an este un eveniment important la Casa Albă, întrucât marchează cea de-a 100-a aniversare a acestei tradiţii anuale. Primul eveniment de acest tip a fost celebrat de preşedintele american Calvin Coolidge în 1923.

Ceremonia de joi va fi difuzată de postul CBS pe 15 decembrie şi va include interpretări live susţinute de Dionne Warwick, Mickey Guyton, Darren Criss şi Samara Joy, printre alţii.

Citește și: VIDEO S-a deschis Târgul de Crăciun de la Sibiu. Ce îi așteaptă pe turiști

Bradul de Crăciun de la Casa Albă, alături de alţi 58 de brazi mai mici, pot fi vizitaţi de publicul general în regim de gratuitate între 1 decembrie şi 1 ianuarie. Luminiţele din aceşti brazi sunt aprinse în fiecare seară la apusul soarelui.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te