Biden: Putin nu are nimic în afară de petrol şi arme nucleare. Kremlin: Nu cunoaște Rusia modernă

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 28.07.2021 - 17:22
Biden: Putin nu are nimic în afară de petrol şi arme nucleare. / Foto: digi24.ro

Evaluarea preşedintelui american Joe Biden conform căreia Rusia nu are nimic altceva în afară de petrol şi arme nucleare este departe de realitate şi trădează o cunoaştere insuficientă a acestei ţări, afirmă Kremlinul.

SHARE

Joe Biden a făcut remarcile cu privite la Vladimir Putin și Rusia în timpul unui discurs în care a avertizat că, dacă Statele Unite vor ajunge în situaţia unui ''război real'' cu o ''mare putere'', aceasta ar putea fi rezultatul unui atac cibernetic semnificativ asupra SUA, el subliniind ceea ce Washingtonul vede ca fiind ameninţări în creştere din partea Rusiei şi a Chinei.

Citește și: A doua întâlnire discretă, în cadrul dialogului strategic, la Geneva, între Putin şi Biden

Biden a mai susţinut că serviciile secrete americane sunt superioare celor ruseşti şi că preşedintele rus Vladimir Putin are ''cu adevărat o problemă''.

''El (Putin) conduce o economie care are arme nucleare şi zăcăminte de petrol şi nimic altceva. Nimic altceva. Economia lor este ..., ce ? A opta cea mai mică din lume acum, cea mai mare din lume? El ştie că are cu adevărat o problemă, ceea ce în opinia mea îl face chiar şi mai periculos'', a estimat preşedintele american.

În replică, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a spus că are impresia că preşedintele Biden, care a rostit acel discurs în timpul unei vizite la Oficiul Directorului Informaţiilor Naţionale (ODNI), şi-a croit mesajul special pentru comunitatea de informaţii a SUA şi a dorit să impresioneze acolo.

Citește și: Anda Adam, răsfățată de noul său iubit cu o vacanță de fițe pe Coasta de Azur

''Să pretinzi că nu există nimic altceva în Rusia (în afară de petrol şi arme nucleare) este greşit. Aceasta arată cunoştinţe incorecte şi o neînţelegere a Rusiei moderne'', potrivit oficialului rus.

Cu toate eforturile de normalizare a legăturilor aflate în curs, Statele Unite sunt un adversar al Rusiei, a indicat Peskov, care a respins şi afirmaţiile lui Biden că Moscova se amestecă deja în alegerile americane de la jumătate de mandat care vor avea loc anul viitor.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.