Biden dă undă verde pentru antrenamentul ucrainenilor pe avioane F-16. Ce va face Putin

DE Adina Mutăr | Actualizat: 09.08.2023 - 20:05
Biden dă undă verde piloților ucraineni să se antrenează pe avioane F-16 (imagine cu rol ilustrativ)-Foto: Profimedia Images

Biden dă undă verde piloților ucraineni să se antrenează pe avioane F-16. Președintele american a autorizat pregătirea personalului militar ucrainean pe avioanele de luptă americane, o decizie mult amânată.

SHARE

Biden dă undă verde piloților ucraineni să se antrenează pe avioane F-16, iar Pentagonul a subliniat că Danemarca și Olanda rămân la conducerea programului de antrenament.

„După cum știți, Danemarca și Olanda preiau conducerea în ceea ce privește antrenamentul și președintele a dat undă verde pentru a permite și sprijini formarea piloților”, a declarat Sabrina Singh, secretar de presă adjunct al Pentagonului, potrivit pravda.com.ua.

Biden dă undă verde pentru antrenamentul ucrainenilor pe avioane F-16. Ce va face Putin

Singh a subliniat că SUA nu pot oferi alte comentarii oficiale cu privire la detaliile pregătirii piloților ucraineni.

În iulie, Casa Albă a declarat că SUA vor permite țărilor europene să înceapă antrenarea piloților ucraineni pe avioane de luptă F-16, negând astfel acuzațiile conform cărora SUA întârzie antrenamentul.

Fostul comandant suprem al Forțelor Aliate NATO în Europa, Philip Breedlove, crede că pregătirile pentru exercițiile piloților ucraineni pe avioanele de luptă F-16 au fost amânate pentru că „unor țări le este frică să provoace Rusia”.

Generalul american spune că multe țări sunt acum pregătite să înceapă antrenarea piloților ucraineni pentru F-16.

Citește și: VIDEO Filmele în care Rusia pretinde că navele lor ar fi atacate cu drone din Delta românească

„Există reținere în ceea ce privește aprobarea rapidă din cauza temerilor că Putin ar putea provoca anumite evenimente importante. După cum am spus de multe ori, situația cu F-16 este exact acest caz", a spus Breedlove.

El a adăugat că în ceea ce privește furnizarea Ucrainei cu avioane de luptă, politica rusă de intimidare a Occidentului a demonstrat o eficiență considerabilă.

Citește și: Negocieri secrete pentru pace în Ucraina: O „formulă” împotriva războaielor pornite de  Rusia și China 

Forțele terestre ale lui Putin eșuează pe câmpul de luptă, dar războiul de intimidare pentru a descuraja Occidentul, este un succes răsunător. 

Această intimidare a dus la descurajare și a încetinit decizii precum trimiterea de F-16”, a adăugat fostul comandant al forțelor NATO în Europa.

Și totuși, John Kirby, coordonator pentru comunicații strategice la Consiliul Național de Securitate de la Casa Albă, a declarat că SUA ar putea livra Ucrainei avioane de luptă F-16 până la sfârșitul acestui an.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te