Baza de recrutare pentru administrația lui Biden, o firmă de consultanță

DE Miruna Moldoveanu | Actualizat: 25.11.2020 - 14:17
Președintele ales al Statelor Unite ale Americii, Joe Biden/FOTO: Forbes

WestExec Advisors, o companie de consultanță fondată în 2017, a devenit principala pepinieră de demnitari pentru viitoarea administrație Joe Biden, scrie Politico într-o investigație.

SHARE

Compania ocolește regulile aplicate industriei de lobby pentru că oferă doar servicii de ”consultanță strategică”, ceea ce face ca angajații săi, în frunte cu viitorul secretar de Stat, Antony Blinken, să nu fie obligați să publice lista clienților.

WestExec Advisors este formată practic din foști diplomați, militari și angajați ai Casei Albe în mandatele prezidențiale ale lui Barack Obama, potrivit Politico, și servește ca o bază majoră de recrutare pentru administrația în formare a lui Joe Biden.

Compania a fost fondată de Antony Blinken (anunțat deja ca viitor șef al diplomației SUA) și Michèle Flournoy, despre care presa americană a scris că este posibila viitoare șefă a Apărării.

Alți cinci angajați ai companiei și-au anunțat plecarea și au intrat în staff-ul lui Joe Biden, urmând să ocupe poziții de top la Pentagon, Trezoreria SUA și alte agenții guvernamentale.

Alți doi importanți directori din WestExec se numără printre consilierii lui Biden: Bob Work, fost adjunct al Secretarului Apărării în administrația Obama, și David Cohen, fost adjunct al șefului CIA și al Trezoreriei SUA.

Din cei 38 de angajați ai companiei de consultanță strategică, cel puțin 21 au donat pentru campania electorală a lui Joe Biden, cea mai mare sumă donată fiind de 100.000 de dolari din partea lui Michèle Flournoy.

În plun, Jen Psaki, și ea membră a Administrației Obama și angajată a companiei WestExec, e consilier al echipei de tranziție a lui Joe Biden. Lisa Monaco și Julianne Smith, ambele angajate la WestExec, sunt considerate opțiuni pentru posturi de top în viitoarea administrație.

Și un detaliu semnificativ prezentat de Politico: compania West Wing are o clauză în contractul de închiriere a sediului care îi permite să rupă contractul dacă anajații sunt chemați să lucreze în serviciul public, potrivit g4media.ro.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.