Autoritățile indiene își încurajează cetățenii să „îmbrățișeze o vacă” de Ziua Îndrăgostiților

DE Alin Crișan | Actualizat: 10.02.2023 - 00:43
Vaci - Foto: Profimedia

Guvernul indian i-a îndemnat pe oameni să lase deoparte tradițiile "occidentale" de Ziua Îndrăgostiților și să sărbătorească această ocazie îmbrățișând vacile sacre ale țării.

SHARE

India își îndeamnă cetățenii să "îmbrățișeze o vacă" de Ziua Îndrăgostiților. Campania urmărește să stimuleze valorile tradiționale indiene și să contracareze "orbirea civilizației occidentale”.

14 februarie a fost declarată Ziua îmbrățișării vacilor, când oamenii sunt încurajați să ia animalele în brațe. Vacile sunt sfinte în hinduism, religia majoritară din India, și sunt considerate animale sacre în întreaga țară.

Citește și: Viceprimar din Caraș-Severin, arestat de Interpol: A făcut 1 milion $ din fraudarea americanilor

Potrivit declarației guvernului, îmbrățișarea unei vaci "va aduce bogăție emoțională" și "va crește fericirea noastră individuală și colectivă", relatează The Guardian

Ziua îmbrățișării vacii, recent declarată, este menită să contracareze "orbirea civilizației occidentale", care, potrivit guvernului, a venit în detrimentul tradițiilor mai vechi din India.

Indienii susțin că Ziua Îndrăgostiților încurajează promiscuitatea feminină și comportamentul vulgar

În ultimul deceniu, pe măsură ce economia Indiei s-a deschis, Ziua Îndrăgostiților - care își are originea într-o sărbătoare creștină - a devenit o ocazie din ce în ce mai populară în rândul tinerilor, stimulată de campanii viguroase de marketing în masă, cu buchete de flori, ursuleți de pluș, cadouri în formă de inimă și gesturi romantice extravagante.

Citește și: Noua ambasadoare a SUA a sosit în România: A mai activat la Kiev și Moscova. Cine este Kavalec

Dar, pe măsură ce o formă mai puternică de politică naționalistă hindusă a luat amploare în India, sărbătorile și tradițiile occidentalizate, precum Ziua Îndrăgostiților, au atras tot mai multe reacții de respingere pentru promovarea valorilor "corupte".

Grupuri de justițiari de dreapta, care s-au implicat adesea în supravegherea morală a femeilor, au atacat magazinele care vindeau felicitări și decorațiuni de Ziua Îndrăgostiților și au luat în vizor cuplurile care se țineau de mână. O mare parte din retorica anti-Valentine's a vizat femeile, susținând că sărbătoarea încurajează promiscuitatea feminină și comportamentul vulgar.

Citește și: FOTO O căprioară albă, foarte rară, a fost surprinsă în Parcul Natural Bucegi: Desprinsă din povești

Ziua îmbrățișării vacii este cea mai recentă inițiativă a guvernului naționalist hindus al partidului Bharatiya Janata (BJP), condus de premierul Narendra Modi, de a face din venerarea vacii o politică la nivel național. Majoritatea statelor din India interzic sacrificarea vacilor, iar vânzarea și consumul de carne de vită este interzis în multe locuri din țară, inclusiv în capitala Delhi.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te