Atentat terorist într-o capitală europeană soldat cu două morți și 21 de răniți

DE Bianca Iosef | Actualizat: 25.06.2022 - 13:12
Atentat terorist într-o capitală europeană soldat cu două morți și 21 de răniți/ Facebook

Două persoane au fost ucise şi 21 au fost rănite, dintre care 10 grav, în urma unor împuşcături petrecute în noaptea de vineri spre sâmbătă, 24, 25 iunie 2022, în centrul capitalei Oslo.

SHARE

Presupusul autor al atacului armat este un cetăţean norvegian de origine iraniană, cunoscut serviciilor de informaţii, care au şi atribuţii antiteroriste, a anunţat, în 25 iunie 2022, un oficial al poliţiei din capitala Norvegiei, Christian Hatlo.

Citește și: FOTO Cine este viitoarea soție a lui George Simion. Șeful AUR, poze tandre la mare și la mănăstire

Anchetatorii au precizat că investighează incidentul ca pe un act terorist, scrie Agerpres.

* * *
Cele mai grave atacuri armate şi atentate teroriste, comise în Europa, în 2020:

2 noiembrie 2020 - Bărbaţi înarmaţi au atacat şase locuri din Viena, începând din faţa sinagogii principale din centrul capitalei Austriei, provocând moartea şi rănirea mai multor persoane.

29 octombrie 2020 - Trei persoane au fost ucise şi mai multe rănite de un atacator înarmat cu un cuţit la o biserică din Nisa (oraş din sudul Franţei), într-un incident descris de primarul oraşului, Christian Estrosi, drept terorism.

17 octombrie 2020 - Mai multe persoane, între care un minor, au fost reţinute, după decapitarea unui profesor de istorie lângă un colegiu din Conflans-Sainte-Honorine, în suburbiile vestice ale Parisului. Suspectul urmărit a fost oprit de poliţişti ai unei echipe BAC din cadrul brigăzii anticriminalitate pe teritoriul comunei limitrofe d'Eragny, în Val d'Oise. Refuzând să se supună ordinelor, el a fost împuşcat mortal de poliţişti.

Citește și: Cum își pot pune românii banii la adăpost de inflație. Sfaturile economistului Cristian Păun

25 septembrie 2020 - Un atac cu armă albă a avut loc la Paris, în apropiere de fostul sediu al revistei de satiră Charlie Hebdo, care a fost ţinta unui atentat în ianuarie 2015. Agresorul din strada Nicolas-Appert, un cetăţean pakistanez, a fost arestat de forţele de ordine.

20 februarie 2020 - Nouă persoane au fost ucise în Hanau, lângă Frankfurt, centrul Germaniei, în două atacuri al căror presupus autor a fost găsit ulterior mort în locuinţa sa.

2 februarie 2020 - Poliţia britanică a împuşcat mortal un bărbat în Streatham, în sudul Londrei, în ceea ce a calificat drept un incident de natură teroristă în care "mai mulţi oameni au fost înjunghiaţi", a anunţat Poliţia Metropolitană.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.