„În general este bine să ne păstrăm, în aceste perioade de inflație, o parte bani lichizi, pentru că vom avea nevoie de o lichiditate mai mare, dar să ne păstrăm economiile în lucruri rare, de valoare, în lucruri care au în spate o valoare reală și care nu se va eroda.
Poate fi aur, pot fi terenuri, poate fi o investiție imobiliară, dar și aici trebuie ales foarte bine momentul”, a spus Păun.
El a atenționat însă că „o investiție într-o vilă la munte, în care te duci tu și stai cu familia ta la sfârșit de săptămână, nu e o investiție, e consum.” „Investiție este în momentul în care acel activ îți produce un venit și tu-l exploatezi pentru obținerea de venituri”, a punctat economistul.
Profesor la Academia de Studii Economice (ASE), Cristian Păun a explicat că „este foarte greu să scapi de inflație”. „Inflația este o taxă ce nu iartă pe nimeni. Puterea de cumpărare a tuturor va fi dijmuită. Din păcate fenomenul are conotație internațională.
Citește și:
Remus Pricopie: Eforturile pentru aderarea Republicii Moldova la UE trebuie amplificate
ANALIZĂ România, printre cele mai mici prețuri din UE la servicii și mâncare. Salariile ne „omoară”
Nu mai poți scăpa de inflație pariind pe dolar, franc elvețian sau euro. Nu mai ai dolarizarea ca refugiu astăzi.
Vedem că monedele virtuale au și ele probleme.
Astăzi poți scăpa de inflație căutând acele zone care nu pierd foarte mult ca urmare a acestui fenomen, adică valoarea activelor tale, valoarea banilor din buzunar se păstrează prin calitățile bunului pe care tu îl achiziționezi cu acești bani”, a spus Păun.
De la min 35.06