Asistenta personală a guvernatorului New Yorkului demisionează, pe fondul scandalurilor sexuale

DE Daniel Toșa | 09.08.2021 - 12:31
Asistenta personală a guvernatorului New Yorkului demisionează pe fondul scandalurilor sexuale/FOTO: Twitter/Melissa DeRosa

Asistenta principală a guvernatorului statului New York (nord-estul SUA) Andrew Cuomo a demisionat duminică, pe fondul acuzaţiilor procurorului general potrivit cărora guvernatorul a hărţuit sexual 11 femei, relatează luni Reuters.

SHARE

Melissa DeRosa, secretara guvernatorului, ar fi încercat să acopere acţiunile guvernatorului şi să se răzbune împotriva unuia dintre acuzatorii săi. Numele ei a fost menţionat de 187 de ori în raportul de 168 de pagini ce a fost publicat marţi.

„Personal, ultimii 2 ani au fost emoţional şi mental obositori. Sunt pentru totdeauna recunoscătoare pentru oportunitatea de a
fi lucrat cu astfel de colegi talentaţi pentru statul nostru”, a declarat DeRosa într-un comunicat.

Potrivit raportului, Cuomo a pipăit, sărutat şi făcut comentarii implicând 11 femei şi a încălcat astfel legea, determinând procurorii locali să lanseze o investigaţie penală şi reaprinzând apelurile pentru ca el să demisioneze.

Citește și: Adi Hădean, postare amar-ironică despre litoral: „Mizeria pe care o găsești aici e produsul nostru”

Cuomo a rezistat apelurilor de a demisiona, venite inclusiv de la colegi democraţi precum preşedintele Joe Biden, dar s-ar putea în curând confrunta cu o procedură de „impeachment” pentru a fi dat jos din funcţie de către parlamentarii statului.

Comisia judiciară a Adunării Statului New York are programată o întâlnire pentru a aborda procedurile de impeachment luni la 9.30 ora locală (13.30 GMT).

Între timp, o fostă asistentă ce a depus o plângere penală împotriva lui Cuomo săptămâna trecută acuzându-l că a pipăit-o la conacul executiv din Albany vorbeşte public pentru prima dată într-un interviu televizat urmând a fi difuzat luni, spunând că guvernatorul „trebuie tras la răspundere”.

Citește și: Mihai Bendeac îl acuză pe Cătălin Măruță de hărțuire: „Te rog eu, băi, nu mă mai suna”

Brittany Commisso, una dintre cele 11 femei pe care Cuomo le-ar fi hărţuit sexual, a fost identificată doar ca „asistent executiv
#1” în raport.

Ea a spus anchetatorilor statului că Cuomo i-a mângâiat sânul cu o ocazie, cea mai gravă afirmaţie cu care se confruntă guvernatorul.

Cuomo a respins acuzaţiile, deşi a recunoscut că eforturile sale de a fi afectuos cu oamenii pe care îi întâlneşte poate că i-au făcut pe unii să se simtă incomod.

Avocatul său, Rita Glavin, a declarat reporterilor vineri că acuzaţiile lui Commisso au fost fabricate, citând e-mailuri şi alte dovezi documentare despre care ea spune că subminează povestea acesteia.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te