Arme pentru Ucraina. Aliaţii NATO se întâlnesc la Baza Ramstein, pentru ajutorul acordat Ucrainei

DE Alexandru Pop | Actualizat: 21.04.2023 - 13:07
Lloyd Austin, secretarul de stat american al Apărării, a convicat Reuniunea de la Ramstein - Foto: Profimedia Images

Lideri occidentali din Apărare se vor reuni la baza aeriană americană de la Ramstein, din Germania, pentru a discuta despre noi modalităţi de sprijinire a Ucrainei, în faţa agresiunii Rusiei. Reuniunea a fost convocată de şeful Pentagonului, Lloyd Austin.

SHARE

Secretarul american al apărării Lloyd Austin, care a convocat reuniunea Grupului de contact pentru apărarea Ucrainei, urma să rostească un discurs în deschidere întâlnirii la ora locală 10:00 (08.00 GMT), a precizat Pentagonul.

Reuniune NATO pentru Ucraina, la Ramstein

La fel ca la cele trei reuniuni precedente, cu participare fizică, la Ramstein, sunt aşteptaţi să asiste şi reprezentanţi ai unor state din afara NATO. În total, apr0oximativ 50 de naţiuni ar urma să participe la această nouă reuniune.

Danemarca şi Ţările de Jos şi-au anunţat în ajun intenţia de a dona Ucrainei 14 tancuri de luptă Leopard 2A4, alăturându-se astfel ţărilor care au promis să livreze Kievului diferite modele de Leopard.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a continuat să facă apel la aliaţi pentru accelerarea trimiterii mai multor arme. Kievul este în mare măsură dependent de sprijinul occidental în materie de echipamente militare.

Citeşte şi: Jens Stoltenberg: „Aderarea Ucrainei la NATO, „o prioritate" la summitul alianței din iulie”

De asemenea, şeful statului ucrainean face presiuni pentru ca Ucraina să fie admisă printr-o procedură 'accelerată' la NATO. Această problemă, care a revenit în prim-plan joi, odată cu vizita secretarului general al NATO, Jens Stoltenberg, la Kiev, i-a divizat pe membrii Alianţei.

SUA şi alte state membre, precum Germania, şi-au exprimat rezervele, având în vedere că una dintre condiţiile preliminare pentru aderare este să nu fii implicat în conflicte internaţionale.

Toţi aliaţii din NATO sunt de acord că Ucraina va deveni în cele din urmă membră a Alianţei Nord-Atlantice, dar obiectivul principal este acum să ne asigurăm că această ţară va prevala în faţa Rusiei, a declarat vineri secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, citat de Reuters.

Citeşte şi: Dmitri Peskov: „Obiectivul nostru e să împiedicăm aderarea Ucrainei la NATO”

Vorbind înainte de reuniunea Grupului de contact pentru Ucraina la baza aeriană Ramstein, Stoltenberg le- a mai spus jurnaliştilor că odată ce războiul din Ucraina se va încheia, Kievul trebuie să dispună de modalităţi 'de descurajare pentru a preveni noi atacuri'.

După reuniune, secretarul american al apărării, Lloyd Austin, va susţine o conferinţă de presă comună cu şeful Statului Major interarme, generalul Mark Milley, la ora locală 16:30

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te