Anonymous: Peste 5 milioane de SMS-uri anti-propagandă trimise cetățenilor ruși

DE Daniel Toșa | Actualizat: 11.03.2022 - 10:53
Anonymous: Peste 5 milioane de SMS-uri anti-propagandă trimise cetățenilor ruși/FOTO: Twitter

Hackerii Anonymous se luptă să contracareze operațiunile de dezinformare ale Rusiei și anunță că au trimis peste 5 milioane de mesaje text către numere de telefon mobil rusești, transmițând informații despre ceea ce se întâmplă cu adevărat în Ucraina.

SHARE

"Avem un mesaj pentru cetățenii lumii libere: Legiunea vă cheamă. Ucraina are nevoie de voi. Sunteți cea mai mare armată din istoria lumii", a declarat astăzi într-un videoclip Squad303, care a creat instrumentul care permite războinicilor digitali să treacă dincolo de zidul informațional al regimului rus.

"Nu aveți nevoie de arme sau muniție. Armele voastre sunt smartphone-ul și muniția voastră sunt mesajele trimise cetățenilor ruși".

Citește și: VIDEO Soldații ruși riscă să moară de frig în tancuri la minus 20 grade Celsius

Anonymous a lansat ofensiva cibernetică #OpRussia în urmă cu aproape două săptămâni, ca răspuns la invazia din Ucraina, ceea ce a dus la piratarea și distrugerea site-urilor guvernamentale rusești, împreună cu scurgeri de date confiscate. Hackerii și-au folosit accesul pentru a transmite cetățenilor adevărul despre războiul lui Putin și pentru a-i îndemna pe ruși să se opună atacului asupra vecinului lor.

Hackerii au creat un instrument care permite celor care nu sunt hackeri să aibă o contribuție pozitivă la "cea mai mare și mai de succes operațiune cibernetică din istoria lumii". La 48 de ore de la lansarea instrumentului 1920.in, grupul a raportat pe Twitter că "oamenii lumii libere au trimis rușilor 2 milioane de SMS-uri", avertizând că poporul rus va avea de suferit ca urmare a răspunsului națiunilor la agresiunea lui Vladimir Putin și că trebuie să știe adevărul despre războiul său neprovocat. 

Citește și: VIDEO Coloana de tancuri rusești se deplasează spre Kiev. Un alt comandant rus, ucis

De asemenea, grupul a postat pe canalul său Telegram o listă cu numerele de telefon mobil ale membrilor Dumei ruse, încurajând armata digitală să "aibă o discuție plăcută" cu legislatorii.

Un alt grup Anonymous a declarat că a preluat controlul a peste 400 de imagini de la camerele de luat vederi din Rusia, inclusiv de la instituții guvernamentale, birouri, școli și întreprinderi, și a postat unele pe un site web cu un mesaj suprapus peste imagini care include cel mai recent bilanț al victimelor civile din Ucraina și care începe cu: "Putin ucide copii".

De asemenea, Anonymous demontează un fake-news promovat de hackerii ruși care susțineau că blocat site-ul oficial al hackerilor Anonymous. Gruparea nu are un site oficial.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te