Actorul Christian Oliver și fiicele sale de 10 și 12 ani au murit. Cum a avut loc tragedia?

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 06.01.2024 - 08:22
Actorul Christian Oliver și fiicele sale de 10 și 12 ani au murit. Cum a avut loc tragedia? - Foto: Profimedia Images - Imagine cu rol ilustrativ

Actorul Christian Oliver și fiicele sale de 10 și 12 ani au murit în urma unui accident de avion în largul coastei unei insule din Caraibe.

SHARE

Christian Oliver, actorul american de origine germană care a jucat în filme alături de Tom Cruise şi George Clooney pe parcursul unei cariere de 30 de ani, a murit alături de cele două fiice ale sale, joi, 4 ianuarie 2024, într-un accident de avion în largul coastei unei insule din Caraibe, anunţă News.ro, citând The Guardian.

Actorul Christian Oliver și fiicele sale de 10 și 12 ani au murit. Cum a avut loc tragedia?

Oliver, pe numele său real Christian Klepser, şi fiicele sale erau pasageri la bordul unui avion monomotor care a decolat la aproximativ 12:10, ora locală, de pe un aeroport din Bequia, o mică insulă aparţinând de St Vincent şi Grenadinele, conform autorităţilor.

Oficialii forţelor de poliţie regale din St Vincent şi Grenadine au spus că avionul – care se îndrepta spre St. Lucia, situată în apropiere – a întâmpinat dificultăţi nespecificate pentru scurt timp şi apoi a căzut în mare.

Citește și: Legenda cascadei din România care s-a format după ce oamenii au plâns zile în șir. A fost o tragedie

La locul accidentului au coborât pescari, scafandri şi membri ai gărzii de coastă, iar personalul militar a reuşit să recupereze cele patru cadavre ale persoanelor aflate la bordul avionului.

Oliver, 51 de ani; fiicele sale Annik şi Madita Klepser, de 10, respectiv 12 ani; şi pilotul şi proprietarul avionului, Robert Sachs, au fost declaraţi decedaţi la faţa locului de către personalul medical, a spus poliţia.

Paza de coastă a adus cadavrele lui Oliver, ale fiicelor lui şial  lui Sachs – un rezident din Bequia – la o morgă locală cu barca, iar autopsiile menite să stabilească cauzele exacte ale morţii erau în aşteptare vineri.

Accidentul mortal de joi a generat un val de condoleanţe pentru familia şi prietenii regretatului actor, care încheiase filmarea scenelor finale pe platoul viitorului film intitulat Forever Hold Your Peace cu doar cinci zile înainte de Crăciun.

Regizorul Forever Hold Your Peace, Nick Lyon, i-a adus un omagiu lui Oliver joi seară, postând o fotografie pe Instagram cu el şi cu regretatul actor în ultima lor zi de filmări.

Citește și: Cine sunt strămoşii marelui actor Russell Crowe, arbore genealogic ca un film de aventuri

„Am vorbit ani de zile despre producerea unui film împreună şi, în cele din urmă, l-am făcut”, a scris Lyon, adăugând că el şi Oliver au lucrat împreună la cinci proiecte. „Îţi mulţumesc că eşti un coleg, actor şi prieten grozav.”, a spus el.

Bai Ling, protagonist în Forever Hold Your Peace, a publicat şi el un omagiu adus lui Oliver pe Instagram, numindu-l „un actor atât de curajos şi un om frumoasă”.

Ling, care a subliniat că Oliver era în vacanţă când a murit, a adăugat: „Viaţa [este] atât de frumoasă, dar atât de imprevizibilă şi atât de preţioasă. Să ne iubim şi să ne preţuim vieţile în fiecare moment”.

Cariera lui Oliver a început în 1994 cu un rol în serialul Saved by the Bell: The New Class. El a deţinut roluri în filmele The Good German alături de George Clooney şi Cate Blanchett, Speed ​​Racer cu Emile Hirsch şi Valkyrie cu Tom Cruise.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te