Acestea sunt celularele care astăzi ar putea să valoreze foarte mulţi bani

DE Alexandru Pop | Actualizat: 16.02.2023 - 12:54
Acestea sunt celularele care astăzi ar putea să valoreze foarte mulţi bani - Foto: Wikimedia/Leo-setä/CC BY-SA 2.0

Ca şi în cazul maşinilor de epocă, există acum, în lumea tehnologiei, în care trăim, celulare de epocă. Şi există de asemenea şi foarte mulţi pasionaţi care sunt în stare să dea foarte mulţi bani pe ele. Listăm mai jos câteva astfel de vechituri valoroase.

SHARE

Nokia 7280

Ineditul celular 2G 7280 este un model de mobil furnizat de Nokia.

Revista Fortune l-a enumerat drept unul dintre cele mai bune produse din anul 2004, în timp ce designul său a fost lăudat de juriu la iF Product Design Awards, pentru anul 2005, conform StyleMania

Acest telefon este foarte râvnit de colecționari și poate fi găsit la aproximativ 190 de euro, pe eBay.

Motorola International 3200

Motorola International 3200 a fost primul telefon mobil digital portabil introdus în anul 1992. Pe eBay, acest telefon poate fi găsit la vânzare între 70 și 200 de euro.

A făcut furori la începuturile serialului F-Files, când Fox Mulder se plimba natural, cu această astronavă extraterestră-n mână, vorbind de zor la telefon.

Motorola MicroTAC 9800X

MicroTAC este o familie de telefoane mobile produse de industria americană Motorola. Primul exemplu comercializat a fost modelul 9800X, prezentat publicului pe 25 aprilie 1989.

Pe eBay, acest telefon poate fi găsit la vânzare cu aproape 200 de euro. Este strămoşul mai cărămidă al celularului Motorola StarTac, foarte bine primit în România, la începuturile telefoniei mobile, considerat un element de show-off.

Motorola Razr2

Motorola Razr2 aparține unei serii de telefoane cu clapetă/flip, produse de Motorola, și este una dintre seriile din linia 4LTR. Pe eBay, acest telefon poate fi găsit spre vânzare între 100 € și 200 €.

Era un telefon mobil elegant, subţire, care dădea impresia de fragilitate, dar, dacă aveai grijă cu articulaţia şi să nu-l scapi, se dovedea extrem de fiabil.

iPhone 3G

iPhone 3G este un smartphone produs de Apple, în a doua generație de iPhone. Este succesorul iPhone EDGE și predecesorul iPhone 3GS.

A fost prezentat pe 9 iunie 2008, la conferința WWDC 2008 din San Francisco. Acest telefon, nou cu ambalaj, poate fi găsit spre vânzare pe eBay, pentru aproape 1000 EUR.

A rămas un telefon de cult pentru consumatorii de produse Apple.

iPhone 2G

L'iPhone 2G - cunoscut și sub numele de iPhone EDGE - este un smartphone aparținând familiei Apple Inc., cu același nume, mai exact a fost primul model comercializat aparținând acelei familii de smartphone-uri.

Acest telefon, în funcție de stare (dacă este nou, cu cutie originală), poate fi găsit spre vânzare pe eBay între 300 € și 1000 €.

Motorola DynaTAC 8000X

DynaTAC este o serie de telefoane mobile produse de Motorola, Inc. din 1983 până în 1994. Pentru acest telefon, puteți cheltui, în funcție de stare, de la câteva sute până la câteva mii de euro.

Mobira Cityman 900

Mobira Cityman 900 (foto) a fost lansat în 1987, de către Nokia-Mobira. A fost unul dintre primele telefoane mobile portabile. Pentru acest telefon, se poate ajunge la evaluări de câteva mii de euro, în funcție de starea telefonului.

Un telefon de tip Mobira Cityman a fost folosit de o agenţie de presă din România, pentru Forumul Crans Montana, organizat în Bucureşti, în anul 1996.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te