Indicele de percepţie a corupţiei (CPI), calculat anual de organizaţia neguvernamentală pentru drepturile omului Transparency International, arată că în 2022 majoritatea ţărilor nu au reuşit să oprească fenomenele legate de corupţie.
Parchetul Naţional Financiar francez a deschis la 1 iulie o anchetă cuprivire la bunuri achiziţionate ilegal în Franţa de oligarhi ruşi și apropiaţi ai preşedintelui Vladimir Putin, potrivit unei surse apropiate dosarului, care confirmă o dezvăluire a cotidianului Le Parisien.
Potrivit raportului Transparency International, cele mai corupte țări din Europa sunt România, Ungaria și Bulgaria.Conform raportului, în ciuda angajamentelor luate la nivel oficial, 131 de state din cele 180 analizate nu au făcut progrese semnificative în combaterea corupţiei.
În perioada pandemiei a crescut sentimentul de corupție în rândul cetățenilor Uniunii Europene, relevă Transparency International. Organizația dezvăluie că țările cele mai afectate sunt România și Bulgaria.
Ţările cu niveluri mai ridicate de corupţie au fost mai puţin capabile să facă faţă provocării de a stăvili pandemia de coronavirus, avertizează organizaţia Transparency International (TI), care a publicat joi raportul privind Indicele de Percepţie a Corupţiei (CPI) în 2020.