George Tuță, a vorbit la Newsweek Report despre consolidarea clădirilor cu risc seismic din Sectorul 1, acolo unde sunt cele mai multe astfel de imobile, inclusiv majoritatea ministerelor și instituțiilor importante de stat.
O repetare a cutremurului din 1977 ar fi devastatoare, pentru că mai mult de 75% din populaţie (65% din populaţia din mediul urban) se află în zone cu un risc seismic ridicat, la fel ca şi 45% din serviciile critice de transport, energie, aprovizionare cu apă şi comunicaţii.
Ministerul Dezvoltări va lansa cel de-al doilea apel de proiecte pentru eficientizarea energetică şi consolidarea seismică a blocurilor de locuinţe şi a clădirilor publice, finanţate prin PNRR şi gestionate de minister, a anunţat ministrul Cseke Attila.
Românii care locuiesc în clădiri cu risc seismic nu vor putea să își vândă locuințele timp de 25 de ani, dacă acestea vor fi consolidate cu fonduri de la stat. Dacă fac acest lucru, trebuie să dea banii înapoi.
Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului explică modul în care epidemia de COVID-19 a redus zgomotul seismic în București, la început „timid”, odată cu săptămâna în care a fost luată măsura de închidere a școlilor.