Iniţial, WhatsApp atenţiona că utilizatorii care refuză să-şi dea consimţământul pentru această politică actualizată vor avea, în cele din urmă, conturile suspendate sau şterse. Ulterior, aplicarea noilor practici de partajare a datelor a fost amânată pentru jumătatea lunii mai.