Patiserii vor scoate pe piaţă aproximativ 6,6 milioane de cozonaci în perioada Sărbătorilor de Iarnă, oferta industriei autohtone fiind cu circa 3-5% mai mică faţă de anul trecut, a declarat, preşedintele Patronatului ROMPAN, Aurel Popescu.
Cozonacul a ajuns să fie un desert de lux în acest an. Prețurile încep de la 40 de lei și urcă până la 120 de lei, în băcăniile de specialitate. Sunt mai scumpi în medie cu 10% față de anul trecut, asta din cauza costurilor ridicate la zahăr și ciocolată, spun patiserii.
7,2 milioane de cozonaci vor mânca românii de Sărbătorile Pascale. Cozonacii se regăsesc, în mod tradițional, pe masa oricărui român cu ocazia Paștelui. De aceea, cererea pentru ei este foarte mare în această perioadă, puțini mai încumetându-se să-i prepare în propria bucătărie.
Rețeta de cozonac care a dat peste cap gospodinele. Se face mult mai repede și iese extrem de gustos. Iată care este secretul, dezvăluit chiar de un chef bucătar.
Românii din diaspora care nu reușesc să vină în țară de sărbători încearcă să petreacă un Crăciun tradițional în țările unde se află. Astfel, își procură din timp cozonaci, cârnați, afumături și produse lactate.