În trecut, gospodinele foloseau metode naturale de vopsire a ouălor, în mod tradițional, acestea fiind roșii. Acum, pe piață, există o gamă largă de vopseluri chimice pentru ouă, de toate culorile. Deși metodele tradiționale pot lua mult timp, chimicalele dăunează organismului.
Produsele de curățenie de uz casnic sunt folosite din abundență, fără a le fi cunoscute consecințele nocive pe care le au asupra sănătății. În unele cazuri, acestea provoacă cancer.
Inspectorii de la ANSVSA au retras în ultimii ani sute de alimente de pe rafturile magazinelor după ce au descoperit substanțe periculoase.
Atenție, la ce cumpărați! 5 agricultori români au fost prinși că au stropit legumele cu chimicale toxice și au fost trimiși în judecată.
Roșiile sunt printre legumele aflate în topul preferinșelor românilor. Le folosesc în salate, mâncăruri sau le consumă în stare naturală. Însă de multe ori produsele găsite pe piață nu sunt și sănătoase deși ca aspect arată perfect. Experții îndeamnă să avem grijă la ce cumpărăm.