Preţurile petrolului au scăzut cu până la 18% în aprilie, înregistrând cel mai mare declin lunar din noiembrie 2021. În România, la pompă, benzina costa 7,28 lei/litru pe 1 aprilie, iar pe 30 aprilie prețul minim a fost de 6,93 lei/litru.
Analiștii anticipează o creștere economică slabă în 2024, iar prețul petrolului nu va varia foarte mult. Ţiţeiul Brent, de referinţă la nivel global, a avut un preţ mediu de aproximativ 82,17 dolari pe baril în 2023, când a fost cu 10% sub cel consemnat în 2022.
Cotațiile petrolului au crescut cu aproximativ 2%, până la maximele ultimelor 10 luni, din cauza perspectivelor mai dificile de aprovizionare şi a optimismului OPEC cu privire la rezistenţa cererii de energie din marile economii.
Vineri, cotaţiile au scăzut cu aproximativ doi dolari, iar pe ansamblul săptămânii trecute s-a înregistrat un declin de aproximativ 4%, după ce SUA au anunţat stocuri mai mari de ţiţei şi benzină.
Preţurile petrolului au stagnat vineri, 6 ianuarie, cedând creşterile de peste 1% de pe parcursul tranzacţiilor, şi au încheiat prima săptămână a noului an în scădere cu peste 8%, din cauza îngrijorărilor legate de o recesiune globală.