Tudor Chirilă a ajutat câțiva elevi de liceu să scape de nota 4 primită pe nedrept. Au făcut recurs

DE Alex Darvari | 28.01.2023 - 17:27
Tudor Chirilă - Foto: Facebook

Artistul i-a sfătuir pe mai mulți liceeni să conteste la director o notă de patru pe care au luat-o pentru absențe și nu pentru că nu ar fi știut să răspundă la ore. Elevii au ascultat sfatul, iar directorul a îndreptat nedreptatea.

SHARE
Tudor Chirilă povestește, într-o primă postare pe Fb, că mai mulți elevi de liceu i-au spus că au primit nota 4 pentru că au chiulit. Artistul le-a cerut să conteste spunând, pe bună dreptate, că chiulul se pedepsește cu absență în catalog.
 

Patru fără să te asculte

 
„Ieri m-au oprit vreo patru, cinci elevi pe stradă să facem o poză. Erau de la Liceul Nicolae Iorga. Ne-am aliniat în cadru, iar ei și-au rsăfirat primele patru degete și strigau "paaaatru", așa, ca un fel de "cheese".
- Ce e aia patru, am întrebat eu, crezând că ratez vreun semn coool cu care ar trebui să fiu la curent. -
Am luat patru la informatică pentru că am chiulit! 
- Cum adică, nu v-a pus absență? V-a dat patru?
- Da!
- Fără să vă asculte? De ce?
- Păi asta ne întrebăm și noi. I-am sfătuit să meargă la direcție să ridice problema unei note obținute fără examinare. Nu păreau convinși că asta va schimba ceva. Le-am spus că lipsa lor de acțiune nu va face decât să valideze această aberație, s-o transforme în practică.
 
Nu e ok să chiulești, să ridice primul piatra cel care nu a făcut-o, e lipsă de respect față de școală, față de profesor, față de tine și ține de organizare, responsabilizare, sentimentul de datorie. Dar să amesteci lucrurile de așa manieră încât taxarea unei absențe să afecteaze evaluarea obiectivă a cunoștințelor la o materie, mi se pare și mai nasol. Ce lecție oferi, de fapt, acestor copii? În varianta inversă am putea să deducem că dacă ești o loază cu prezență sută la sută e posibil să primești un zece care adunat la celelalte trei note de 4, să zicem, te va ajuta să treci clasa cu o medie rotunjită de 6?
Nu-mi aduc aminte vreodată ca absențele mele să se fi reflectat în altceva decât avertismente, discuții cu părinții sau spectrul scăderii notei la purtare. Oare pentru profesorul în cauză nu contează aboslut deloc cunoștințele? Ok, postarea asta are la bază doar mărturia elevilor, dar dacă așa stau lucrurile mi se pare un drum educațional greșit. Desigur, este un caz izolat, veți zice, o scăpare. Din zecile de mii de scăpări răspândite aiurea pe harta țării se construiește eșecul sistemului educațional”, a spus artistul.
 

Nedreptatea s-a îndreptat

 
După câtva timp, Chirilă a primit un mesaj pe Instagram: ”Bună ziua, suntem elevii de la Iorga cu care ați făcut poza. Am vorbit cu domnul director și s-a șters nota de 4! Mulțumim pentru că ne-ați îndrumat🤗😎
Nota s-a șters, dar se va schimba mentalitatea?

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te