Studenții vaccinați se întorc la ore în universitățile din SUA. În România, au prioritate la cazare

DE Petre Bădică | Actualizat: 27.04.2021 - 11:15
Studenții vaccinați se întorc la ore în universitățile din SUA/ www.timeshighereducation.com/

În America, mai multe universități au condiționat revenirea studenților la ore de vaccinarea anti-COVID. La București, ministrul Educației spune că vaccinarea este un act voluntar.

SHARE

Citește și: Sporuri de 31 milioane lei la Casa de Pensii în 2020. Crescute de șase ori de Dragnea și Olguța

„Universitățile românești încurajează vaccinarea și necesitatea vaccinării. Vaccinarea trebuie să rămână un act voluntar, dar universitatea are posibilitatea să introducă criterii prin care să încurajeze vaccinarea. Am discutat cu rectorii universitari din România și în cele mai multe dintre ele există posibilitatea de a organiza centre de vaccinare pentru pregătirea următorului an universitar.

În universitățile din România există o capacitate de cazare limitată. Ar putea introduce un criteriu: Să aibă prioritate la vaccinare studenții vaccinați, cu scopul de a asigura o protecție minimă. Atâta vreme cât este un criteriu de prioritizare, nu văd de ce să fie discriminatoriu. Vaccinarea este și trebuie să rămână un act voluntar”, a spus Sorin Cîmpeanu la Aleph News.

Studenții vaccinați se întorc la ore în universitățile din SUA

În SUA, 30 de universități au decis să nu permită elevilor care nu s-au vaccinat anti-COVID accesul la cursuri. California State University și University of California sunt printre ultimele școli care au anunțat că vor cere vaccinarea pentru personal și studenți.

„Statul California a fost un lider în administrarea vaccinurilor COVID-19, iar californienii care au ales să se vaccineze au determinat reducerea semnificativă a transmiterii COVID-19 în statul nostru", a declarat Joseph I. Castro care conduce California State University într-o declarație scrisă.  „Vom continua să încurajăm comunitatea universitară să se vaccineze COVID-19 de îndată ce vaccinul este disponibil pentru ei", potrivit insider.com

Universitățile din California se alătură unei liste în creștere de universități care impun studenților vaccinarea obligatorie în 2021.

Citește și: Mărturia unui preot care slujește bolnavilor din ATI: Este un fel de întâlnire cu imaginea iadului

Lista completă: Yale University, American University, Georgetown University, Stanford University, Manhattanville College, Vassar College, Grinnell College, Bowdoin College, George Washington University, Emory University, Clark Atlanta University, Morehouse College, Spelman College, College of the Atlantic, Seattle University, Fairleigh Dickson University, and Assumption University, Duke University, Brown University, Northeastern University, the University of Notre Dame, Syracuse University, Ithaca College, Cornell University, Rutgers University, DePaul University and Columbia College, Nova Southeastern University, Roger Williams University, Fort Lewis College și St. Edwards University.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te