Mărturia unui preot care slujește bolnavilor din ATI: Este un fel de întâlnire cu imaginea iadului

DE Adrian Costin | Actualizat: 27.04.2021 - 09:09
Preotul Marcel Răduț Seliște Foto: Facebook

În timpul rugăciunilor rostite la căpătâiul bolnavilor, preotul este martor la durerea, disperarea și neputința acestora. Infectat și el de două ori cu noul coronavirus, preotul spune că se va vaccina.

SHARE

Deși a făcut forme ușoare ale bolii, știe cât de periculos este virusul. Iar momentan, vaccinul este singura cale de a-i opri răspândirea. 

Citește și: Un polițist n-a putut participa la o urgență pentru că era la pensat în timpul programului

Preotul Marcel Răduț Seliște lucrează de un deceniu la Spitalul Județean din Craiova. De-a lungul timpului, s-a rugat pentru oameni cu boli grave, muribunzi, a ascultat povești apăsătoare, doar spune că nicicând nu a fost mai greu ca în ultimul an.  

Citește și: FOTO Primăria Sectorului 1 a demolat construcțiile ilegale de la stația de metrou Gara de Nord

 "Vă mărturisesc că este un fel de întâlnire cu imaginea iadului. Un iad în care sunt totuși nişte fiinţe care luptă pentru a-i salva pe cei aruncaţi în acest iad, pe bolnavii infectaţi cu acest coronovarirus. Sunt colegii mei, medicii şi asistentele care luptă în fiecare pentru a-i salva pe aceşti bolnavi", a spus preotul Marcel Răduţ Selişte pentru Digi24. 

Momentele în care este chemat la ATI sunt cele mai grele. Și, de fiecare dată când îmbracă echipamentul de protecţie, spune în gând o rugăciune și pentru doctori.

"Este extrem de greu să porți acel costum. Eu îl port 2-3 ore cât stau în ATI Covid-19, dar mă gândesc la colegii mei care stau cel puțin opt ore în acel costum și mai trebuie să facă și procedurile medicale. Vă spun că e cumplit!", spune preotul.

Întâlnirea care l-a marcat

Și mai greu îi este când intră în saloane și nu-i mai găsește pe cei pe care îi cunoscuse cu o zi-două înainte. E semnul că au pierdut lupta cu virusul.

Marcel Răduţ Selişte, preot: "M-a marcat profund întâlnirea duhovnicească în spovedanie şi împărtăţanie cu un om tânăr. Cu un anumit zel de pregătire, un inginer IT-ist, care din care păcate a apelat prea târziu la ajutorul medical. A venit cu plămânii foarte afectaţi. Şi a avut totuşi voinţa sufletească să solicite preot, m-am prezentat, s-a mărturisit, un om care a luptat până la capăt cu boala, un om pentru care s-au făcut eforturi dar, din păcate, a venit prea târziu".

Preotul Marcel Răduţ Selişte știe cât de periculos este noul coronavirus. S-a infectat deja de două ori până acum și din fericire a făcut forme ușoare ale bolii. Acum e decis să se vaccineze.

Marcel Răduţ Selişte, preot: "O dată anul trecut, însă anul trecut, vorbind cu medicul care m-a tratat, lucrurile erau la început, nu prea ştia nimeni despre ce e vorba. Am amânat o zi să merg să mă internez, nu a fost o situaţie gravă trebuie să subliniez, a fost ca un fel de răceală puternică".

Mesajul pe care părintele îl transmite oamenilor este că pandemia trebuie privită ca pe o lecție, din care fiecare avem de învățat. Să fim mai îngăduitori, cu mai multă grijă pentru cei de lângă noi și mai responsabili.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.