Șoșoacă cere redeschiderea școlilor. În vară, sub pericolul COVID, cerea anularea Bacalaureatului

DE Petre Bădică | Actualizat: 27.01.2021 - 23:39
Diana Șoșoacă / Fb

Senatoarea AUR Diana Șoșoacă se poziționează față de chestiunea COVID în funcție de cum îi dictează interesele electorale. Total cinică, aceasta se joacă cu soarta a sute de mii de elevi în chestiunea cursurilor fizice.

SHARE

Prezentă zilnic la televiziuni, Diana Șoșoacă susține că e necesară deschiderea școlilor deși contextul este unul extrem de delicat. Spre exemplu, statul Israel, care a vaccinat peste un milion de oameni, dar și elevii cu vârste între 16 și 18 ani, nu va deschide școlile nici măcar în februarie.

„Categoric să se deschidă şcolile”, a spus Diana Şoşoacă la o emisiune tv. În acest moment, există 1000 de persoane la ATI și, în medie, mor 100 de persoane urmare a COVID. Senatoarea Șoșoacă, adeptă a teoriilor conspirației și care se opune purtării măștii, nu crede și nici nu se înspăimântă de aceste cifre.

Citește și: EXCLUSIV Cine sunt elevii care vor anularea examenelor de Evaluare Națională și Bacalaureat

„Poate ne vom infecta”

În vara anului trecut, Șoșoacă cerea anularea examenelor de bacalaureat invocând pericolul infectării elevilor cu COVID. Numărul deceselor zilnice și al infectărilor era mult mai mic.

Avocata Diana Iovanovici Șoșoacă acționa în numele „Mișcării Elevilor”. Într-un Memoriul, pe care l-a parafat ca avocat, susținea că examenele trebuie anulate pentru că pun în pericol sănătatea participanților.

Șoșoacă a înaintat, în numele „Mișcării elevilor” un memoriu în care invoca starea de urgență, care a fost urmată de cea de necesitate și solicita „anularea examenelor de Evaluare Națională și Bacalaureat și promovarea claselor a VIII-a și a XII-a prin calcularea medilor celor patru ani de studiu care să constituie media de admitere ce ar înlocui media celor două examene”.

Elevii, susținuți de Șoșoacă, invocau pericolul COVID (în care Șoșoacă, azi, nu mai crede n.red.):  „Poate că vom reuși, poate vom lua Bacalaureatul, poate vom lua chiar o notă mare, dar poate peste doar câteva zile vom da un alt test, iar el va ieși pozitiv…. Consecințele grave asupra sănătății reprezintă un prim argument că statul se află în imposibilitatea asigurării unor condiții minime de siguranță”, spune Denis care este urmat de Raluca, Darius, Ștefania, Sebastian, Anastasia și Ștefan.

  Citește și: Avocata care cere, în numele elevilor, anularea examenelor naționale: COVID este o manipulare

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.