Sindicalistul Hăncescu: 3.700 lei ca profesor fără să dea pe la școală. Venit total: 19.500 lei/lună

DE Petre Bădică | Actualizat: 20.09.2021 - 14:11
Sindicalistul Hăncescu: 3.700 lei ca profesor fără să dea pe la școală. Venit total: 19.500 lei/lună / FB

Președintele Federației Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI), Simion Hăncescu, primește  salariu de profesor, deși nu predă nicio oră la clasă. Acest lucru s-a întâmplat și în anul școlar 2020/2021.

SHARE

Sindicalistul Hăncescu: 3.700 lei ca profesor fără să dea pe la școală. Venit total: 19.500 lei/lună

Simion Hăncescu se află pe o listă cu 114 sindicaliști ai FSLI care anul acesta vor primi bani ca profesori deși nu vor preda nicio oră la clasă sau vor preda doar o fracție de normă. În tabelul de mai jos, pe ultima coloană, este indicatorul „normă de degrevare”. Cine are normă de degrevare 1% înseamnă că nu va preda nicio oră la clasă dar va lua salariu.

Este cazul lui Hăncescu pe care îl găsiți la poziția 52.

 

Merge la liceu doar să ia bani

Simion Hăncescu primește de la Liceul de Arte Slobozia suma de 44.849 lei (3.700 lei pe lună). Anul trecut, Hăncescu a primit, pe lângă suma de mai sus, 117.046 lei ca președinte al FSLI, 42.250 lei ca membrui al Consiliului Economic și Social și 29.703 pentru că a fost manager de proiecte europene. În total, a avut venituri de 19.500 lei pe lună.

Detalii AICI

Simion Hăncescu a refuzat dialogul cu Newsweek România.

Newsweek România a scris că și celălalt lider sindical important din Educație Marius Nistor este plătit ca profesor deși nu predă la clasă.

Citește și: Marius Nistor: 13.500 de lei pe lună ca șef de sindicat, 4.000 lei ca profesor fără să predea

Ce însemnă un profesor degrevat

Între Ministerul Educației și Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret” a fost semnat un contract colectiv de muncă la nivel de sector.

La articolul 94 se prevede posibilitatea ca „pentru participarea la procesul de monitorizare și evaluarea calității sistemului de învățământ sunt degrevate la nivel național cadre didactice, în echivalentul a 120 de norme/ posturi, la propunerea federațiilor sindicale semnatare ale prezentului contract”. Desemnarea se face de către liderul de sindicat.

Prin degrevarea de normă, acești profesori - sindicaliști primesc salariile de profesor integral (sau parțial), dar nu își țin orele integral (sau parțial). Cursurile profesorilor-sindicaliști vor fi susținute de alți profesori.

Detalii AICI

Citește și: 4.600 de euro pe lună, venituri pentru șeful sindicatului care vrea salarii mai mari în educație

 

Hăncescu, de peste un deceniu sindicalist-șef

„Din anul 2010, ocup funcția de președinte al celei mai mari federații sindicale din învățământ și din România, federație care numără în prezent 173.500 de membri. În perioada 2002-2007 am ocupat funcția de vicepreședinte al FSLI, în anul 2007 am devenit prim-vicepreședinte al FSLI, iar din anul 2010, odată cu retragerea domnului Aurel Cornea, ocup funcția de președinte al celei mai mari federații sindicale din învățământ și din România”, se arată pe pagina de Fb a lui Hăncescu.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te