Pandemia de COVID a prins școala românească fără resurse pentru activitatea la distanță.
Profesorii nu au fost pregătiți pentru școala online. Catalogul Virtual și Biblioteca Virtuală lipseau, elevii nu avea multe cunoștințe legate de navigarea pe Internet și pentru că nu peste tot există laboratoare dotate cu computere.
Această situație dezastruoasă se datorează și sindicatelor care, atunci când au pus presiune pe guvern, au făcut-o pentru a cere salarii mai mari.
Și în acest început de an, sindicatele din învățământ se pregătesc de grevă cerând același lucru: bani mai mulți.
„Nu se poate să acceptăm ca educaţia să fie din nou sacrificată, ori de câte ori bugetul ţării devine insuficient pentru asigurarea cheltuielilor cu salarizarea angajaţilor din aparatul de stat.
Nu este primul guvern care, atunci când vorbeşte despre austeritate sau măsuri drastice de relansare a economiei, taie adânc în veniturile angajaţilor din sistemul de educaţie…
Un trai decent înseamnă ca o familie formată din doi adulți și doi copii trebuie să aibă un venit net lunar de aproximativ 7.000 de lei... Cei mai mulți angajați din sistemul de educație nu ajung la acest venit”, susține Simion Hăncescu, preşedinte FSLI. Care amenință cu greva.
Comunicatul integral îl puteți citi AICI.
Nimic altceva în afară de bani nu îl nemulțumește pe liderul sindical Simion Hăncescu. Care, însă, câștigă, lunar 22.815 lei, de trei ori mai mult decât o familie de profesori cu doi copii pe care el o dă exemplu.
Hăncescu câștigă, lunar suma de 4.650 de euro.
Veniturile anuale ale lui Hăncescu sunt de 273.732 de lei
- 127.452 lei ca președinte al FSLI
- 106.374 vicepreședinte al Consiliului Economic și Sociale
- 39.816 lei ca profesor la Liceul de Arte Slobozia