Șeful tinerilor din PSD: a terminat o „facultate cu încredere limitată”, mai slabă decât un liceu

DE Petre Bădică | Actualizat: 15.10.2019 - 09:16

Insituțiile statului nu apreciază universitatea privată pe care a terminat-o deputatul Alfred Simonis.

SHARE

Liderul deputaților PSD, Alfred Simonis, a fost numit președinte interimar al organizației de Tineret a PSD, într-o întâlnire de Comitet a liderilor social-democrați, luni, la sediul partidului din Kiseleff, au declarat surse politice, pentru Mediafax.

Simonis are un cv extrem de subțitre așa cum îi stă bine oricărui viitor lider din PSD. El s-a născut în 1985 și a terminat Liceul cu program sportiv. În 2009, a terminat Dreptul la Universitatea Tibiscus din Timisoara.

ARACIS, care evaluează calitatea academică a universităților din România, a făcut un raport la Universitatea Tibiscus. „După o atentă analiză, Consiliul ARACIS a acordat calificativul - Grad de încredere limitat -, Universității Tibiscus din Timișoara. După un an de la finalizarea evaluării, instituția este obligată să depună la ARACIS un raport care să dovedească îndeplinirea cerițelor prevăzute în planul de măsuri pentru ca activitatea să poată atinge standardele în vigoare”, scrie ARACIS.

Mai jos, e doar închiderea instituției unde noul șef al tinerilor PSD a studiat.

O universitate mai slabă decât un liceu

Pe vremea în care Simonis făcea facultatea, se publica un clasament al instituţiilor cu activitate de cercetare din România realizat de Ad Astra, asociaţia oamenilor de ştiinţă din România.

Topul arăta că numeroase universităţi particulare sunt mult mai slab cotate din punct de vedere al producţiei ştiinţifice decât o serie de colegii sau licee din ţară, direcţii de dezvoltare, agenţii de mediu, institute, întreprinderi, combinate etc.

Pe lista clasamentului apar aproape 800 de nume. Iar surprizele. Spre exemplu, Colegiul Fraţii Buzeşti din Craiova ocupă poziţia 175, iar după el se înşiră nu mai puţin de 25 de universităţi. Altfel spus, în unele licee/colegii din România elevii sunt instruiţi de profesori mai bine pregătiţi şi mai interesaţi în cercetarea ştiinţifică de calitate decât întregul personal al unor universităţi precum: Gheorghe Zane, Iaşi (poziţia 746); Tibiscus, Timişoara (742); Artifex, Bucureşti (739); Constantin Brâncoveanu (736); Universitatea Agora, Oradea (735); Ioan Slavici, Timişoara (721); Universitatea Creştină Partium, Oradea (715); George Bacovia, Bacău (685).
 

Director la avioane, fără pregătire

Ca orice politician, deputatul a trecut pe la Colegiu de Apărare și Institutul Diplomatic Român pentru perfecționare.

Prima lui slujbă a fost de Director la SC BAYKOZ COM&DIST SRL. A devenit consilier municipal la Timișoara, apoi Director al Aerportului Internațional Timișoara deși nu are nicio treabă cu domeniul. Din 2016 este deputat.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -