Se pot recupera trei săptămâni în trei zile? Părinţii, nemulțumiți: “Meditațiile pentru învățare”

DE Alin Crișan | Actualizat: 15.06.2023 - 21:23
Elevi, imagine cu caracter ilustrativ - Foto: Ziarul de Iași

Unităţile de învăţământ preuniversitar din Iaşi au început deja să recupereze zilele pierdute în perioada grevei generale.

SHARE

Ministerul Educaţiei a transmis către Inspectoarele Şcolare o adresă prin care permite derularea activităţilor de recuperare pentru zilele de grevă din luna iunie. Va fi însă eficientă această recuperare într-un timp atât de scurt? Vor fi acoperite în câteva zile toate golurile acumulate în cele trei săptămâni de grevă?

„Ziarul de Iaşi” a luat legătura cu foşti inspectori şcolari generali şi directori din Iaşi pentru a afla cum vor fi recuperate zilele de grevă şi care va fi impactul asupra elevilor, având în vedere că unii părinţi sunt nemulţumiţi sau confuzi în privinţa acestor decizii.

Fiecare şcoală decide cum va recupera

În urma informării transmise marţi, 13 iunie, de către Ministerul Educaţiei către Inspectoratele Şcolare, s-a stabilit că unităţile de învăţământ pot desfăşura activităţi de recuperare pentru a compensa zilele de grevă din luna iunie.

Potrivit deciziei, programul de recuperare este asumat de fiecare şcoală în parte. Astfel, fiecare instituţie va decide cum va organiza activităţile de recuperare.

Conform declaraţiilor purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Iaşi, Antonina Bliorţ, activităţile de recuperare la nivelul judeţului Iaşi vor fi desfăşurate în conformitate cu precizările Ministerului Educaţiei şi cu decizia consiliului de administraţie al unităţii de învăţământ.

Preşedintele Uniunii Sindicatelor Libere din Învăţământul Preuniversitar (USLIP) Iaşi, Laviniu Adrian Lăcustă, a precizat că au loc activităţi de recuperare în aceste zile, însă fiecare şcoală şi-a organizat programul în funcţie de specificul său.

Pauză prea mare înaintea examenelor

Vineri, 16 iunie, se încheie anul şcolar 2022-2023. În trei zile (miercuri, joi, vineri) ar trebui să fie recuperate orele aferente zilelor din luna iunie.

Unii profesori şi-au organizat deja un program de recuperare, începând activităţile chiar de luni, considerând că trei săptămâni de pauză înaintea examenelor pot fi dăunătoare elevilor. 

„Eu mi-am făcut propriul program de recuperare chiar de luni, nici nu am avut nevoie de adresa Ministerului. Încă de luni am început să am emoţii, pentru că se apropie evaluările şi numai cine nu a dat un examen nu ştie că scoaterea din ritm o lună de zile a unor copii este dăunătoare. Este clar că nu se vor putea recupera toate orele”, a spus Mihaela Popa, profesor de matematică la Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri” din Iaşi şi fost secretar de stat în Ministerul Educaţiei.

Citește mai multe pe Ziarul de Iași.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te