Scandal în Sectorul 4. Profesorii, solidari cu directoarea unui liceu, supusă presiunilor

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 30.01.2019 - 13:05
Silvia Mușătoiu

Profesorii de la Colegiul "Gheorghe Şincai" din Capitală se revoltă faţă de propunerea Primăriei Sectorului 4 ca toate cheltuielile şcolii să se facă numai cu acordul primarului, fiind agreați doar anumiți operatori economici.

SHARE

Aproape 50 din cei 62 de profesori ai şcolii au semnat o petiţie în care se declară solidari cu directoarea Silvia Mușătoiu, spunând că în cazul demisiei acesteia vor intra în grevă generală, pentru că nu pot "rămâne cu ochii larg închiși în fața nedreptății". Cadrele didactice vor să trimită petiția ministrului Educaţiei, Primăriei Sectorului 4 şi Inspectoratului Școlar al Municipiului Bucureşti, potrivit Hotnews.

Reprezentanţii sindicatelor din şcoală spun că trimit mâine petiţia deoarece mai sunt profesori care vor să semneze. 

„Noi, profesorii Colegiului Național <<Gheorghe Șincai>> din București, nu putem rămâne <<cu ochii larg închiși>> în fața nedreptății și nu putem, prin natura profesiei noastre și prin felul nostru de a fi, să ne abatem de la principii sănătoase. Avem convingerea că lucrurile se pot rezolva în spiritul legii. Declarăm prin prezenta că îi acordăm toată susținerea noastră doamnei director Silvia Mușătoiu", spun profesorii, în petiţie.

Contrele dintre şcoală şi primar au început în urmă cu doi ani, cânt primarul le-a propus tuturor directorilor de sector să semneze un protocol în care este stipulat ca toate cheltuielile să fie făcute cu acordul lui. Dintre toţi directorii, numai Silvia Muşătoiu nu a fost de acrod cu semnarea acestui protocol. Anul acesta, Primăria a făcut sesizare la inspectorat şi o acuză că nu vrea să semneze contractul cu primăria.

Totul a pornit de la faptul că, recent, primarul Daniel Băluţă a semnat contractul pe care fiecare şcoală din sector ar trebui să-l aibă cu primăria. Este vorba de contractul administrati- financiar pe care fiecare director de şcoală ar trebui să-l semneze cu primarul, aşa cum prevede legea. Însă, contractul propus de primarul Daniel Băluţă este modificat faţă de cel standard prevăzut în ordinul de ministru privind concursurile pentru posturile de directori. Astfel, Băluţă propune ca fiecare cheltuială pe care o face unitatea de învăţământ ar trebui făcută cu aprobarea prealabilă a primarului şi prin operatorii economici agreaţi de primărie. Silvia Mușătoiu, directoarea de la Colegiul Naţional Gheorghe Şincai, spune că nu e de acord cu semnarea contractului care are această prevedere şi cere semnarea contractului prevăzut în ordinul de ministru din 2016, ordin prin care se arată că directorii vor semna un contract standard la nivel naţional.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te