S-au afișat rezultatele la Evaluarea Națională. Unde poți vedea notele obținute de elevi

DE Daniel Toșa | 23.06.2022 - 11:41
S-au afișat rezultatele la Evaluarea Națională. Unde poți vedea notele obținute de elevi/FOTO: Facebook/SorinCimpeanu

Ministerul Educaţiei a afişat, joi, rezultatele la Evaluarea Naţională. Accesează linkul de mai jos pentru a afla notele pe care elevii le-au primit.

SHARE

Rezultatele la Evaluarea Națională 2022 au fost publicate de Ministerul Educației. Rezultatele contează în proporție de 80% în media de admitere la liceu.

Notele elevilor la Evaluarea Națională 2022 sunt anonimizate, pentru al treilea an, astfel că fiecare absolvent de clasa a VIII-a trebuie să introducă în platforma evaluare.edu.ro codul primit de la școală, pentru a vedea notele pe care le-a obținut la examene.

Când se depun contestațiile

Contestaţiile pot fi depuse în aceeaşi zi, între 16,00 - 19,00, dar şi vineri, în intervalul orar 8,00 - 12,00. Acestea pot fi transmise şi prin mijloace electronice.

Candidaţii care depun/transmit contestaţiile completează, semnează şi depun/transmit şi o declaraţie-tip în care se menţionează că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, documentele sunt semnate şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora.

Când vor fi afișate rezultatele finale

Rezultatele finale, după rezolvarea contestaţiilor, vor fi afişate pe 30 iunie.

Media generală obţinută în cadrul Evaluării Naţionale are o pondere de 80% în calculul mediei de admitere în clasa a IX-a. Absolvenţii clasei a VIII-a îşi vor putea continua studiile în învăţământul liceal sau profesional, fiind asigurate locuri pentru toţi elevii care au finalizat ciclul gimnazial. 

Ce spune ministrul Educației despre rezultatele Evaluării Naționale

Rezultatele din acest an la Evaluarea Națională 2022 sunt "o maximă absolută în raport cu ultimii 10 ani", a anunțat ministrul Educației. 82,3% dintre elevii de clasa a VIII-a au obținut medii peste 5. 

"La modul general evaluarea națională a fost organizat anul acesta mai bine. Mult mai bine decât anul trecut. Numărul candidaților înscriși este mai mare decât în anii 2016, 2017, 2018, 2019 și 2021. Cu 24000 mai mare decât numărul candidaților înscriși anul trecut.

Am avut cu 25000 mai mulți candidați prezenți decât anul trecut. Reamintim că rezultatele inițiale ale elevilor de clasa a VIII-a care au participat la Evaluarea Națională 2022 vor fi afișate joi, 23 iunie, până la ora 14, potrivit calendarului examenului.

La matematică avem 77,5 la sută medii peste cinci, mai exact 115.126 de elevi. Cea mai mică ponderea notelor peste cinci a avut-o județul Teleorman, iar cea mai mare jud. Cluj cu 92,7 la sută. În București 91,6 la sută, Brăila 91 la sută.”

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te