România, nicio universitate în primele 800 din lume. Ungaria este prezentă cu 2. Polonia are 3

DE Alex Darvari | Actualizat: 09.10.2024 - 10:37
România, nicio universitate în primele 800 din lume. Ungaria este prezentă cu 2. Polonia are 3 - Foto: Freepik (Imagine cu caracter ilustrativ)
România, nicio universitate în primele 800 din lume. Ungaria este prezentă cu 2. Polonia are 3 - Foto: Freepik (Imagine cu caracter ilustrativ)

România, nicio universitate în primele 800 din lume. Ungaria are 2. Polonia - 3 în primele 800 din clasamentul mondial al universităților Times Higher Education. Universitatea Oxfoprd este prima.

SHARE

Universitatea din Oxford și-a păstrat locul întâi în clasamentul mondial al universităților Times Higher Education pe 2025 pentru al nouălea an consecutiv, însă reputația sectorului britanic în general se erodează rapid, o tendință similară fiind observată în SUA.

România, nicio universitate în primele 800 din lume. Ungaria este prezentă cu 2. Polonia are 3

Nicio universitate din România nu este în top 800 al Universităților la nivel internațional. ASE ocupă pozițiile 800 -1000 ca și Univeristatea de Medicină Davila.

Universitatea de Medicină Iuliu Hațieganu și Universitatea din București sunt pe locurile 1.000 - 1.200.

Universitatea Babeș Bolyai și Universitatea din Suceava sunt pe pozițiile 1.200 - 1.400.

UMF Craiova – 1201-1500

USAMV Cluj-Napoca – 1201-1500

Universitatea de Vest din Timișoara – 1201-1500

Citește și: Elena Lasconi a terminat Universitatea privată Ecologică, la Deva. A avut note de 5 și 6

Universități după locul 1.500 în lume

Universitatea Al.I. Cuza din Iași, Universitatea Dunărea de Jos din Galați, UMFST George Emil Palade din Târgu Mureș, Universitatea Tehnică Ghe. Asachi din Iași, UMF Grigore T. Popa din Iași, Universitatea Lucian Blaga din Sibiu,Universitatea Ovidius din Constanța, UNST Politehnica București , Universitatea Politehnică din Timișoara, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Universitatea din Craiova – 1500, Universitatea din Oradea – 1500.

Citește și: Chiriile cresc continuu! Ești student și cauți garsonieră? Cluj: 400€, București: 363€, Iași: 342€

Polonia are 3 universități în primele 800: Wroclaw Medical University, Jagiellonian University și Universitatea din Varșovia.

Ungaria e prezentă cu Semmelweis University, Semmelweis University.

Domnia Oxfordului este acum cea mai lungă din istoria clasamentului, devansând perioada de opt ani a Harvardului, care s-a încheiat în 2011. Performanța instituției a fost susținută de îmbunătățiri semnificative ale veniturilor sale din industrie și ale numărului de brevete care citează cercetarea sa, precum și de rezultatele sale în materie de predare.

Comparativ cu alte instituții din top cinci, Oxford se remarcă prin perspectiva internațională, în special prin proporția de studenți internaționali și de coautori internaționali.

Citește și: Ce categorii de studenți vor primi cu 20%, 30% sau 40% mai mulți bani de la Ministerul Educației

Cum arată clasamentul Universităților la vârf?

De cealaltă parte a Atlanticului, Massachusetts Institute of Technology (MIT) este în prezent cea mai bine clasată universitate din SUA, ocupând locul al doilea la nivel mondial, cea mai bună performanță din istoria sa. Aceasta înlocuiește Universitatea Stanford, care a coborât de pe locul al doilea pe al șaselea, cea mai slabă poziție din 2010, ca urmare a scăderii scorurilor pentru predare, mediul de cercetare și perspectiva internațională.

Universitatea Harvard a trecut de pe locul patru pe locul trei, iar Universitatea Princeton de pe locul șase pe locul patru. 

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te