Dragnea strigă hoții. Opt momente în care liderul PSD i-a umilit pe copii

DE Petre Bădică | Actualizat: 25.02.2019 - 17:45

Cei mici sunt printre cei mai defavorizați de guvernarea PSD-Dragnea.

SHARE

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat luni că preşedintele Klaus Iohannis şi liberalii sunt nişte ipocriţi, iar prin atacarea bugetului la CCR sunt afectaţi copiii ale căror alocaţii nu vor putea fi mărite de la 1 martie. 

Această declarație este ipocrită. Guvernul PSD și Liviu Dragnea au avut banii și mijloacele prin care să rezolve, punctual, mai multe situații cu efecte dezastruoase asupra copiilor. Nu au făcut-o timp de șapte ani.  

400.000 de copii nu au „Cornul și laptele”  

Luați prin surprindere de începerea școlii, reprezentanții Consiliilor Județeane din numeroase județe nu au finalizat licitațiile care să permită derularea celui mai important program social pentru copii. Unii reprezentanți ai Consiliilor Județene au acuzat Guvernul că alocă, cu întârziere, fondurile, acesta fiind motivul pentru care nu au finalizat licitațiile pentru găsirea unor furnizori de produse. Acest aspect îl semnala Newsweek România în luna octombrie a anului trecut. El este recunoscut, azi, când executivul dezbate alocarea de fonduri pentu Programul „Cornul și laptele” pentru anul școlar aflat în plină derulare. Aproximativ 414.000 de elevi sunt lipsiți de hrana zilnică la care au dreptul prin lege. Ulterior, alte cinci județe au confirmat că nu derulează Programul „Cornul și laptele”. Guvernul a discutat chestiunea abia în februarie, la cinci luni de la începerea școlii.    

Citește și: Dragnea îii tratează pe elevi cu vitamina D  

Grădinițele promise

În programul de guvernare, PSD a promis 2.500 de creșe și grădinițe. A finalizat câteva zeci, deși a trecut deja jumătate din mandatul lor. În loc să urgenteze această chestiune, guvernul a decis să finanțeze cu jumătate de milliard grădinițele sportive unde se va intra cu taxă. „În toate manualele sportive, nu există metode de antrenament până la vârsta de 10 ani orice sport ar practica un copil. Totul e până la acea vârstă o joacă. Toată metodica pentru sportivii de perfomanță recomandă practicarea mai multor sporturi până la vârsta de zece ani, dar în joacă, de plăcere. Mai mult, s-a constatat că antrenamentele în regim de performanță la vârste mici sunt dăunătoare dezvoltării psihice a viitorului sportiv și cresc foarte mult riscul accidentărilor timpurii. De asemenea, până la zece ani, în sporturi precum forbal și rugby nu există competiții cu clasamente”, ne-a precizat un antrenor. 

Citește și: Școlile promise de PSD continuă să ardă     

Școli fără avize

La capitolul „Politici în domeniul Educației” din „Programul de Guvernare al PSD” există un capitol intitulat  „Infrastructură modernă, mijloace didactice adecvate, care utilizează tehnologiile informării și comunicării”. Al doilea obiectiv promis de PSD la acest capitol este: „Crearea condițiilor necesare de confort, siguranță și securitate pentru toți copiii în școli, care să permită inclusiv obținerea autorizațiilor de funcționare (sanitară, ISU), în conformitate cu prevederile legale”. În momentul de față, 4.000 de unități de învățământ nu au aviz ISU, iar 2400 au toaleta în fundul curții.    

Condamnați la uitarea originilor

Doar unul din 100 de copii români plecați în străinătate învață limba și istoria României într-un cadru organizat, la școală. Deși are posibilitatea și pârghiile legale, statul român nu sprijină organizarea de cursuri de limbă și istorie a României în marile comunități de români din Italia sau Spania.  

Copii înfometați

Creșterea nivelului de trai nu este resimțită de un număr mare de copiii. Un studiu World Vision arată că 49% dintre copiii români de la sate trăiesc în sărăcie. 1 din 10 copii din mediul rural din România se culcă flămând.    

Discriminați 

PSD, care conduce România din 2012, nu a reușit să acorde șanse egale tuturor elvilor. Toate rapoartele Ministerului Educației arată că la examenele naționale, precum cel de Evaluare Națională, copiii din mediul rural iau note cu un punct sub media copiiilor de la oraș. Acest lucru se întâmplă în ultimii 15 ani.    

Analfabetism în floare

Un alt fenomen care putea fi combătut de PSD prin alocări mai mari de  fondsuri, este neștiința de carte. Un procent de 42% dintre copiii de sub 15 ani sunt analfabeți funcționali.    

Îngrijire medicală precară

Deși asumat în „Programul de guvernare”, PSD nu a reușit să atragă medici la sate. 90% dintre satele românești nu au un medic dentist.  

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2019 NEWS INTERNATIONAL S.A.