Profesoară împușcată de un elev de 6 ani cere daune de 40.000.000$ șefilor școlii. Avea antecedente

DE Alex Darvari | Actualizat: 05.04.2023 - 09:39
Profesoară în timpul orelor (caracter ilustrativ) - Foto: Pexels /Thisiseninnering

O profesoară de la școala primară Richneck din Virginia a fost împușcată de un elev de 6 ani în ianuarie. Ea a intentat luni un proces în valoare de 40 de milioane de dolari, acuzând oficialii că au ignorat semnele de avertizare.

SHARE

Într-un comunicat de presă, avocatul lui Zwerner a declarat că elevul a fost o "bombă cu ceas pe proprietatea școlii".

Abigail Zwernercare a fost împușcată de un copil de 6 ani la începutul acestui an a intentat un proces de 40 de milioane de dolari împotriva oficialilor școlii, susținând că elevul avea un istoric de violență care a fost lăsat necontrolat. 

Citește și: Donald Trump a pledat nevinovat pentru 34 capete de acuzare. Pasibil de patru ani de închisoare

Abigail Zwerner, învățătoare de clasa întâi la Richneck Elementary School din Newport News, Virginia, a declarat că administratorii școlii au ignorat mai multe semne de avertizare înainte de a fi împușcată, se arată într-un comunicat de presă publicat de avocații ei. 

Copilul de 6 ani, al cărui nume nu a fost dezvăluit, dar care este de sex masculin, a împușcat-o pe Zwerner cu un pistol de 9 mm în timpul unei lecții, pe 6 ianuarie, a relatat NBC. Glonțul a trecut prin mâna ei și a ajuns în piept, iar ea a trebuit să fie supusă mai multor operații. 

Citește și: Prețul polițelor RCA ar urma să fie înghețat pentru 6 luni în sedința de miercuri a Guvernului

"Copilul care a împușcat-o pe doamna Zwerner avea un istoric de violență atât cu elevii, cât și cu profesorii", au declarat avocații acesteia în comunicatul de presă, adăugând că băiatul de 6 ani fusese anterior îndepărtat de la grădiniță după ce "a strangulat și sufocat" un alt profesor. 

"În cele din urmă, administratorii școlii i-au permis copilului să se întoarcă în toamna anului 2022, dar a fost plasat rapid într-un program modificat după ce a amenințat alți colegi de clasă în pauză", se arată în comunicat.

Conform acestui nou program, copilul trebuia să aibă un părinte care să meargă la școală cu el, a adăugat comunicatul, dar niciun părinte nu a fost prezent în ziua în care Zwerner a fost împușcat. 

Cu două zile înainte de împușcare, elevul a trântit telefonul lui Zwerner pe jos, spărgând ecranul, se mai arată în comunicat. Zwerner a raportat incidentul unui consilier, dar când băiatul a numit-o pe ea și pe consilier cu un "apelativ depreciativ", a fost suspendat pentru o zi, a adăugat acesta, scrie insider.com.

Washington Post a relatat la începutul acestui an că, înainte de incident, copilul îi scrisese și un bilet lui Zwerner în care îi spunea că o urăște și că vrea să-i dea foc și să o vadă cum moare. 

O bombă cu ceas

Autoritățile au declarat că împușcătura a fost "intenționată" și "nu accidentală", a relatat anterior Alia Shoaib de la Insider.

"În esență, acest copil era o bombă cu ceas pe proprietatea școlii, iar administrația a ales să ignore problema", a declarat unul dintre avocații lui Zwerner, Jeffrey Breit, în comunicatul de presă.

"Abigail Zwerner merita mai mult din partea sistemului școlar și acum va trăi cu rezultatele neglijenței lor pentru tot restul vieții", a adăugat el. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te