Lista localităților unde, luni, școlile se deschid doar dacă 60% dintre profesori sunt vaccinați

DE Petre Bădică | Actualizat: 07.01.2022 - 12:07
Lista localităților unde, luni, școlile se deschid doar dacă 60% dintre profesori sunt vaccinați / Inquam Photos

În zeci de localități unde există o incidenţă a cazurilor de COVID-19 de 3 la mia de locuitori, se va aplica regula celor 60% profesori vaccinați pentru cursurile în format fizic.

SHARE

În cursul zilei de ieri, un număr de 31 de localități aveau o incidenţă a cazurilor de COVID-19 de 3 la mia de locuitori. Potrivit reglementărilor, dacă rata de incidență este peste 3 la mia de locuitori în localitate, elevii merg la cursuri doar dacă 60% dintre profesorii și personalul auxuliar sunt vaccinați. 

 

Deocamdată, Ministerul Educației nu a anunțat schimbarea regulilor.

“Prin excepție de la dispozițiile art. 3^1, începând cu data de 22 noiembrie 2021, în localitățile în care rata de incidență este sub 3/1000, activitățile didactice se pot desfășura cu prezența fizică în unitățile de învățământ preuniversitar, cu respectarea strictă a normelor de protecție sanitară, independent de procentul de vaccinare a personalului din unitatea de învățământ”, prevede noul ordin comun al ministrului educației și al ministrului sănătății, semnat pe 29 noiembrie, a anunțat ministrul Sorin Cîmpeanu.

În acest moment, rata de vaccinare a profesorilor și a angajaților din școli este de 65% pe țară.

Citește și: Impunerea ratei de 60% profesori vaccinați pentru a merge la școală nu are bază științifică

Ce spune Ordinul de ministru:

 1. După articolul 3^1 se introduce un nou articol, articolul 3^2, cu următorul cuprins:

    “Art. 3^2

 1. Prin excepție de la dispozițiile art. 3^1, începând cu data de 22 noiembrie 2021, în localitățile în care rata de incidență este sub 3/1000, activitățile didactice se pot desfășura cu prezența fizică în unitățile de învățământ preuniversitar, cu respectarea strictă a normelor de protecție sanitară, independent de  procentul de vaccinare a personalului din unitatea de învățământ.

  (2) În situația prevăzută la alin (1), consiliile de administraţie ale unităţilor de învăţământ preuniversitar emit decizia privind reluarea cursurilor cu prezență fizică prin raportare la rata de incidență, publicată pe site-ul Ministerului Educației, cu informarea inspectoratelor şcolare judeţene/ISMB.

Anterior, a existat regula ca școlile să fie ținute deschise doar dacă 60% dintre profesori erau vaccinați indiferent de incidența din respectivele localități

Citește și: Trei zile de proteste ale profesorilor: Salariile vor crește cu 60 de lei, nu cu 400. Inacceptabil.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online, inclusiv arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online, inclusiv arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.