La Cluj s-a putut: 1.800 de candidaţi au susţinut examenul de admitere în maximă siguranță

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 27.07.2020 - 15:12
Foto: Facebook Universităţii de Medicină şi Farmacie "Iuliu Haţieganu"

Universitatea de Medicină şi Farmacie 'Iuliu Haţieganu' a finalizat cu brio examenul de admitere organizat, în premieră în istoria Universităţii de Medicină şi Farmacie "Iuliu Haţieganu", în două zile consecutive, 25 şi 26 iulie 2020.

SHARE

"În contextul epidemiologic actual, printr-un efort colectiv şi o mobilizare fără precedent, concursul s-a desfăşurat în condiţii de maximă siguranţă şi fără probleme pentru toţi cei implicaţi, candidaţi şi organizatori. S-au pregătit 38 de săli de examen, cu mai mult de 2500 de locuri. În desfăşurarea impresionantă de personal au fost implicate peste 500 de cadre didactice şi angajaţi din administraţie. Anul acesta s-au înscris 1.823 de candidaţi, cu aproape 200 mai mulţi decât anul trecut", se arată într-un comunicat de presă remis, luni, AGERPRES, de către instituţia de învăţământ superior.

Potrivit sursei citate, pentru cele 660 de locuri la buget şi 290 de locuri cu taxă, au concurat 1.794 de candidaţi, 29 dintre cei înscrişi absentând, iar şapte candidaţi fiind admişi fără concurs, la programul de studiu Medicină, ca olimpici cu performanţe recunoscute la concursuri naţionale şi internaţionale.

"Conducerea Universităţii de Medicină şi Farmacie "Iuliu Haţieganu" a luat măsuri extraordinare pentru ca examenul de admitere să se desfăşoare în condiţii optime de siguranţă sanitară pentru toţi cei implicaţi în acest proces. Astfel, sălile de examen au fost curăţate şi dezinfectate cu biocide autorizate. S-au creat circuite de deplasare a candidaţilor la accesul şi la ieşirea din sălile de examen, cu păstrarea distanţei, asigurându-se o suprafaţă minimă de 4 metri pătraţi pentru fiecare candidat. Candidaţii au avut la dispoziţie apă, măşti FFP2 şi dezinfectanţi, iar la intrarea în săli li s-a măsurat temperatura cu ajutorul unor termometre non-contact", se mai arată în comunicatul citat.

Probele scrise au avut loc atât în amfiteatrele universităţii, cât şi la alte facultăţi din oraş, la două săli de sport polivalente şi în sălile de conferinţă din două mari hoteluri din oraş.

"Organizarea şi derularea examenului de admitere au constituit o provocare atât pentru noi, ca organizatori, cât şi pentru candidaţi. Condiţiile extraordinare pe care le-am creat pentru ca examenul să se desfăşoare în siguranţă i-au ajutat pe candidaţi să se simtă confortabil şi să se concentreze la rezolvarea grilelor de concurs. Doresc să le mulţumesc tuturor celor care ne-au ajutat cu punerea la dispoziţie a spaţiilor necesare pentru desfăşurarea celui mai mare concurs din istoria universităţii", a conchis rectorul UMF, prof. dr Anca Dana Buzoianu.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te