Învățătorul din Iași acuzat că are un limbaj agresiv cu elevii și-a dat demisia

DE Miruna Moldoveanu | 19.03.2021 - 11:35
Dascălul a demisionat/FOTO: Ziarul de Iași

Surse din cadrul unităţii de învăţământ afirmă că dascălul de la Şcoala „Mihai Codreanu” din Iaşi care este şi consilier judeţean și care își teroriza elevii, potrivit unor înregistrări publicate de presa locală, și-a dat demisia, scrie News.ro.

SHARE

Demisia lui Constantin Şerban vine după ce Constantin Şerban, care este şi consilier judeţean PNL, a fost sancţionat de către Consiliul de Administraţie al şcolii cu reducerea salariului cu 15% până la finalul anului şcolar.

La începutul lunii martie, 7IAŞI publica înregistrări de la lecţiile susţinute de învăţătorul Constantin Şerban unor elevi de clasa a II-a de la Şcoala Gimnazială nr. 28 "Mihai Codreanu” din Iaşi. Unul dintre părinţi a reuşit să plaseze în ghiozdanul fiului său un dispozitiv de înregistrare care a surprins ţipete, ameninţări şi un limbaj neadecvat din partea învăţătorului.

Citește și: Turcan: „Sunt salarii la stat de 50.000 de lei pe lună; o categorie profesională respectată”

Iată câteva dintre expresiile folosite de Şerban:

"Briana, te ia mama dracului… Briana, treci mai departe…(POC! – zgomot de lovitură). Unde te uiţi!… Tare! (… ) Briana, de la început! Altă leneşă. Citeşte de la început!!! (plânset de copil)”

După apariția clipurilor în presă, învățătorul și-a dat demisia

"Lucrează Rodica, că vin şi te iau de niţii ăia!”.

"De ce să mă iau eu de el, mă, uitaţi-vă şi voi dacă ăsta e copil. Ce să-i fac lu ăsta, chiar dacă-l iau de urechi (…) Pe el dacă-l iau de urechi spune acasă că a avut dreptate domnu’… Nu ştie maică-ta că-mi mănânci sufletul aicea”.

Citește și: Forumul Judecătorilor și Inițiativa pentru Justiție resping superimunitatea oferită de deputați

Părinţii copiilor au declarat jurnaliştilor că nu este pentru prima dată când învăţătorul Şerban are un asemenea comportament, dar că sesizările lor nu au avut niciun efect.

În şedinţa Consiliului de Administraţie al şcolii Mihai Codreanu din Iaşi, desfăşurată miercuri, învăţătorul Constantin Şerban, consilier judeţean PNL, a fost sancţionat cu tăierea a 15 la sută din salariu până la finalul anului şcolar în curs.

Părinții copiilor susțin că nu este prima dată când dascălul i-a jignit pe elevi

Înaintea acestei şedinţe, tot 7IAŞI publica o înregistrare audio în care Constantin Şerban îi spune prin telefon unei alte persoane că şefa IŞJ Iaşi va mai rămâne trei săptămâni în funcţie şi că el va asigura protecţie directorului Şcolii Generale "Mihai Codreanu" la care predă. De asemenea, Şerban afirmă în discuţia telefonică respectivă că reprezentantul Primăriei Iaşi din Consiliul de Administraţie al şcolii se va abţine de la vot atunci când se vor propune sancţiuni în cazul său.

Constantin Şerban este consilier judeţean PNL Iaşi, conducerea organizaţiei evitând până în prezent să facă vreo referire la acest caz, potrivi News.ro.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te