FOTO Elevii români, campioni europeni la matematică, au revenit în țară. Performanță unică după 1989

DE Alex Darvari | Actualizat: 17.07.2022 - 20:41
FOTO Lotul României, campion european la matematică, a revenit în țară. Performață unică după 1989 / IMQUAM, George Călin

Lotul de matematică al României a obţinut primul loc în Europa şi locul 5 la nivel mondial la Olimpiada Internaţională de Matematică (IMO). Elevii români au obţinut două medalii de aur şi patru medalii de argint.

SHARE

„Astăzi am avut bucuria să întâmpinăm lotul României, participant la a 63-a Olimpiadă Internațională de Matematică, organizată în format cu prezență fizică, la Oslo, Norvegia.
Acești copii minunați au reușit cea mai bună performanță românească în matematică, în secolul XXI, obținând două medalii de aur și patru medalii de argint. Graţie unui total de 194 de puncte, echipa României s-a clasat pe locul 5 la nivel mondial (din 104 țări participante) și pe primul loc în Europa!


Felicitări medaliaților cu aur: Robert Dragomirescu și David-Andrei Anghel de la Liceul Internațional de Informatică București!
Felicitări medaliaților cu argint: Andrei Moldovan, Vlad-Titus Spătaru, Radu Lecoiu de la Liceul Internațional de Informatică București și Andrei Chiriță de la Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu” București!
Felicitări părinților care au încurajat și susținut aceste adevărate talente și profesorilor care au format acești copii și i-au îndrumat pe drumul performanței!
Felicitări coordonatorilor conf. univ. dr. Cătălin-Liviu Gherghe de la Facultatea de Matematică și Informatică a Universității din București (Leader), Marius Perianu, Colegiul Național „Ion Minulescu” Slatina, jud. Olt (Deputy Leader) și Lucian Țurea, Facultatea de Matematică și Informatică a Universității din București (Observator).


Este o bucurie să văd că, pentru cinci dintre acești elevi, rezultatele obținute în luna mai la a 39-a Olimpiadă Balcanică de Matematică (BMO 2022) au fost confirmate și îmbunătățite. Acești copii deosebiți sunt o probă a faptului că munca, perseverența și talentul, sub o îndrumare de calitate, conduc spre rezultate extraordinare!
Această performanță deosebită reprezintă pentru noi și o provocare: având in România copii cu un asemenea potențial, este o datorie pentru noi să promovăm și să susținem un sistem de educație în care fiecare elev să fie adus la maximul de potențial și avem speranța că vom reuși, cu multă muncă și perseverență, fiind susținuți și de către cei care sunt capabili de astfel de rezultate!”, a spus ministrul Cîmpeanu.

DIn 1990 și până în prezent, olimpicii români au reușit să câștige nu mai puțin de 428 de medalii la concursuri internaționale de informatică.

 Citește și: Performanțele olimpicilor români din '90 încoace. Câte medalii au adus acasă

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te