Fost șef de cabinet al Ecaterinei Andronescu, secretar de stat la Educație din partea USRPLUS

DE Alexandru Pop | Actualizat: 20.02.2021 - 23:29
Radu Szekely, fost șef de cabinet al Ecaterinei Andronescu, împreună cu aceasta/FOTO: Facebook

Fost șef de cabinet al Ecaterinei Andronescu în ultimul mandat al acesteia la Ministerul Educației, Radu Szekely a fost numit de prim-ministrul Florin Cîțu în funcția de secretar de stat la educație. Propunerea a fost făcută de partenerii de coaliție de la USRPLUS.

SHARE

Numirea a fost publicată în Monitorul Oficial de joi. Numele său fusese anunțat de alianța USR-PLUS în rândul propunerilor de secretari de stat pe 25 ianuarie, potrivit Hotnews.

Fost șef de cabinet al Ecaterinei Andronescu, demis de Dăncilă

Szekely a plecat de la Ministerul Educației odată cu demiterea fostului ministru PSD al Educației, Ecaterina Andronescu, la începutul lunii august 2019, de către Viorica Dăncilă. După demiterea acesteia, numele său a fost vehiculat pentru a fi nominalizat la funcția de ministru, însă social-democrații nu au fost de acord, acuzându-l de postări împotriva partidului.

În calitate de consilier al ministrului a coordonat proiectul ”Educația ne unește” care conține multe elemente din sistemul de educație finlandez.

El este fondatorul Școlii Finlandeze de la Sibiu și are o experiență de peste 20 de ani în educație, din care 15 ani în sistemul de educație finlandez. Din 2007 este expert consultant al Comisiei Europene, în domeniul Educație și Cultură și în domeniul Tineret și Cercetare.

Tismăneanu: "Rămâi perplex"

Vladimir Tismăneanu s-a declarat "perplex", într-o postare pe Facebook: "Cum sa nu ramai perplex cand intri pe Hotnews si afli ca Radu Szekely, fost sef de cabinet si consilier al celei care a nenorocit invatamantul romanesc, tovarasa Cati Andronescu, aceasta combinatie de Suzanica Gadea si Aneta Spornic, a fost numit la propunerea USR-PLUS, secretar de stat la Educatie.

Omul a plecat din minister in 2019 cand Cotco a demis-o pe Cati pentru o scandaloasa declaratie discriminatorie despre elevii cu deficit de atentie. In anii 90, ideologii fesenisti ridicau in slavi a”modelul suedez”, ba chiar unii precum Vladimir Pasti laudau “modelul japonez”.

Noul secretar de stat zice ca sub tovarasa Cati a promovat “modelul educational finlandez”. Urmeaza modelul martian de tip roverist (a nu se confunda cu cel sovietic de tip rollerist)..."

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.