Evaluarea Națională: Elevii de clasa a IV-a din rândul minorităților au proba de Limba maternă

DE Edi Neagu | 20.05.2021 - 08:27
Elevii de clasa a IV-a dau examen la Limba maternă. Foto: Pexeles.com

Ultima probă a Evaluării Naționale - Elevii de clasa a IV-a din rândul minorităților au proba de Limba maternă. Pe 25 mai au loc probele de Limba Română și Limba maternă pentru cei de clasa a II-a.

SHARE

Elevii de clasa a IV-a din rândul minorităţilor naţionale susţin joi proba la Limba maternă din cadrul evaluării naţionale.

Aceasta este ultima probă a evaluării naţionale pentru elevii de clasa a IV-a.

Probele scrise la Limba română şi Limba maternă din cadrul evaluării pentru clasa a II-a (EN II) sunt programate în data de 25 mai. Testele de citire la aceste discipline vor fi susţinute pe 26 mai. Proba de Matematică este programată în 27 mai şi proba de Limba română (scris şi citit) pentru elevii din rândul minorităţilor naţionale se va desfăşura în data de 28 mai.

CITEȘTE ȘI: „Pașaportul COVID” divizează statele UE: vaccinare vs testare gratuită. Cioloș refuză vaccinul

"Toate probele se susţin cu prezenţă fizică, indiferent de scenariile în care se află unităţile de învăţământ. Sălile în care se susţin aceste evaluări sunt, de regulă, cele în care elevii îşi desfăşoară activitatea în mod obişnuit. Acestea sunt adaptate în prealabil, după caz, în funcţie de testul planificat, prin eliminarea oricăror materiale didactice care i-ar putea influenţa pe elevi", precizează Ministerul Educaţiei.

CITEȘTE ȘI: Contestaţia Dianei Șoșoacă, respinsă. Ea nu mai reprezintă Senatul timp de trei luni

Teste au un nivel mediu de dificultate

Testele sunt elaborate de Centrul Naţional Pentru Politici şi Evaluare în Educaţie, au un format asemănător cu cel al evaluărilor internaţionale şi trebuie să aibă un nivel mediu de dificultate.

Durata alocată rezolvării acestora este de 30 de minute pentru fiecare test administrat la evaluarea naţională la clasa a II-a şi de 60 de minute pentru fiecare test administrat la evaluarea naţională la clasa a IV-a şi la clasa a VI-a.

Testele sunt evaluate în cadrul unităţii de învăţământ de către cadrele didactice din respectiva unitate, în termen de cel mult şapte zile de la data susţinerii ultimului test.

"Rezultatele individuale obţinute la aceste evaluări nu se afişează/nu se comunică public şi nu se înregistrează în catalogul clasei. Rezultatele vor fi valorificate strict la nivelul unităţii de învăţământ prin elaborarea planurilor individualizate de învăţare, acolo unde este cazul, respectiv informarea elevilor şi a părinţilor/reprezentanţilor legali asupra stadiului formării şi dezvoltării competenţelor evaluate", informează sursa citată.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.