Elevii condamnă decizia Ministerului Educaţiei şi Cercetării de a anula olimpiadele şcolare

DE Alex Darvari | 11.11.2020 - 19:15
Science News

Mai multe asociaţii ale elevilor contestă decizia Ministerului Educaţiei şi Cercetării de a proroga desfăşurarea olimpiadelor şcolare.

SHARE

Elevii consideră că aceste competiţii se pot susţine într-un mod sigur, fără a încălca normele de siguranţă şi prin intermediul dispozitivelor din unităţile de învăţământ.

Asociaţia Elevilor din Constanţa (AEC), Asociaţia Elevilor din Bucureşti şi Ilfov (AEBI), Asociaţia Elevilor din Maramureş (AEM) şi Asociaţia Vâlceană a Elevilor (AVE) contestă decizia Ministerului Educaţiei şi Cercetării de a proroga desfăşurarea olimpiadelor şcolare.

”Marţi, 3 noiembrie a.c, Ministrul Educaţiei Monica-Cristina Anisie a semnat un ordin cu privire la anularea concursurilor şcolare ce aveau să se desfăşoare pe parcursul anului şcolar 2020-2021. Semnalăm faptul că aceste competiţii se pot susţine într-un mod sigur, fără a încălca normele de siguranţă şi prin intermediul dispozitivelor din unităţile de învăţământ.


Reprezentanţii elevilor propun ca olimpiadele să se susţină în unităţile de învăţământ, cu măsurile de protecţie necesare şi sub supravegherea cadrelor didactice. Ceea ce trebuie modificat la vechiul format este deplasarea elevilor pentru etapele judeţene/naţionale. O soluţie ar fi ca elevul să susţină probleme în unitatea de învăţământ la care este şcolarizat, ori în localitatea de domiciliu”, au transmis, miercuri, asociaţiile de elevi.

Potrivit acestora, etapele internaţionale au fost organizate în contextul pandemiei din perioada martie 2020 până la data prezentă, prin platforme digitale, iar la acestea au participat ţări vecine României (Republica Moldova, Serbia, Bulgaria şi Ucraina), precum şi alte ţări afectate de acest virus (Spania, Italia, SUA şi China).

”Având în vedere faptul că suntem printre singurele ţări care au luat măsuri de suspendare a acestor concursuri, solicităm ferm desfăşurarea olimpiadelor şcolare.  De asemenea, amintim faptul că olimpiadele promovează excelenţa şcolară şi împing elevii să studieze suplimentar, adesea cedându-şi din timpul lor liber pentru studiu. Astfel, multor elevi români care doresc să se dedice, le sunt acordate anual premii recunoscute atât naţional, cât şi internaţional, precum şi burse de performanţă”, au mai transmis asociaţiile semnatare.

În acest sens, asociaţiile de elevi din ţară solicită Ministrului Educaţiei Monica Anisie să reia demersurile necesare pentru organizarea olimpiadelor şcolare,  având în vedere faptul că educaţia trebuie să continue. 

Secretarul de stat în cadrul Ministerului Educaţiei şi Cercetării, Luminiţa Barcari, a anunţat, în 2 noiembrie, suspendarea olimpiadelor în anul şcolar 2020/2021, precizând că acestea nu se pot desfăşura în actualul context generat de pandemie.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te