Doar 17% dintre elevi au fost vaccinați împotriva COVID. Școala va începe cu 1.600 de cazuri pe zi

DE Petre Bădică | Actualizat: 30.07.2021 - 15:14
Doar 17% dintre elevi au fost vaccinați împotriva COVID. Școala va începe cu 1.600 de cazuri pe zi / Ro vaccinare

Autoritățile ne asigură că școala poate începe în condiții bune, deși numărul elevilor vaccinați nu este unul ridicat.

SHARE

„În ceea ce privește acoperirea vaccinală pe grupe de vârstă, rata cea mai ridicată de vaccinare este la grupa de vârstă 60-69 de ani, de circa 38%, peste 38%, urmat de grupa de vârstă 50-59 de ani, de aproape 36%, grupa de vârstă 70-79 de ani, 35,4% și avem grupa de vârstă peste 80 de ani, de circa 19%.

Citește și: Efectul Ivașcu: oameni conectați la reprezentantul ceaușist al Tarom în exterior, promovați de Drulă

La copiii cu vârsta cuprinsă între 12-15 ani sunt peste 26.191 de persoane vaccinate cu cel puțin o doză, ceea ce înseamnă o rată de acoperire vaccinală de circa 3,12%, iar persoanele cu vârsta între 16-19 ani sunt peste 139.000 vaccinate cu cel puțin o doză, ceea ce înseamnă circa 17% procent de acoperire vaccinală”, a anunțat Valeriu Gheorghiță, reședintele Comitetului național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 (CNCAV).

Doar 17% dintre elevi au fost vaccinați împotriva COVID. Școala va începe cu 1.600 de cazuri pe zi

Iar perspectivele nu sunt foarte optimiste, potrivit ministrului Sănătății care spune că școala va începe cu 1.600 de cazuri noi de COVID pe zi. De zece mai multe cazuri decât azi.

Citește și: Grecia rămâne în topul preferințelor românilor. Turiștii vaccinați continuă vacanțele în mod normal

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, afirmă că Institutul Naţional de Sănătate Publică "preconizează scenariul în care evoluţia este cea mai rapidă şi cu cele mai multe cazuri tocmai din cauză că tulpina Delta în toată Europa de vest şi probabil că şi la noi începe să devină dominantă şi este mult mai contagioasă decât tulpinile anterioare, motiv pentru care ne aşteptăm la evoluţii rapide ale numărului de cazuri", menţionând însă că pentru persoanele vaccinate această evoluţie nu reprezintă un risc.

Ea arată că INSP se aşteaptă la peste 1.600 de cazuri pe zi la mijlocul lunii septembrie, "dar la cum evoluează lucrurile, le vom trimite să reanalizeze, că s-ar putea ca evoluţia să fie mai rapidă şi numărul mare de cazuri să apară mai repede decât 15 septembrie"

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.