Directoarea școlii Nicolae Titulescu din București, demisă din funcție. Ciolacu a cerut explicații

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 05.03.2024 - 16:07
Școala Nicolae Titulescu București Foto: google maps / Andrei Anca - rol ilustrativ

Directoarea școlii Nicolae Titulescu din București, Iudita Popteanu, este demisă. Măsura este luată în urma discuțiilor dintre premierul Marcel Ciolacu și ministrul Educației Ligia Deca.

SHARE

Premierul Marcel Ciolacu a chemat-o la guvern pe ministrul Educației, Ligia Deca, în contextul scandalului de la Școala Nicolae Titulescu din București. 

În urma ședinței s-a stabilit că directoarea școlii în cauză trebuie să răspundă, astfel că urmează să fie demisă.

Directoarea școlii Nicolae Titulescu din București, demisă din funcție. Ciolacu a cerut explicații

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat, luni seară, că a cerut toate datele despre cazul de la Şcoala „Nicolae Titulescu” din Bucureşti, unde un copil ar fi fost violat de două ori, în toaletă, iar dacă oficialii unităţii de învăţământ au ascuns informaţii ”nu o să rămână piatră pe piatră”.

Citește și: Anchetă de amploare la Școala ”Nicolae Titulescu” din București. Ce spune Ministerul Educației

„Până mâine dimineaţă vom şti cu exactitate. Vă daţi seama că nu o să rămână piatră pe piatră acolo, dacă se confirmă că directoarea a ascuns asemenea fapte”, a afirmat premierul într-o emisiune TV.

Astfel că, azi dimineață, Ligia Deca a mers la Palatul Victoria pentru a da explicații în acest caz. După discuții s-a decis soarta directoarei școlii. Aceasta urmează să fie demisă azi, potrivit unor surse citate de Digi 24.

În legătură cu abuzul de la Școala Nicolae Titulescu sunt mai multe anchete în curs.

Elevul care ar fi fost violat de colegi a fost audiat de procurori, în condiții speciale. Anchetatorii au ridicat imagini de pe camerele de supraveghere din unitatea de învățământ și urmează să le analizeze.

Mama elevului, care are acum zece ani, povestește că fiul său a fost abuzat la începutul lunii decembrie în toaleta școlii de un elev din clasa a VIII-a. Ar fi al doilea viol în ultimii doi ani. Băiatul – cu tulburări de vorbire și atenție – a spus la audieri că nu i-a văzut fața agresorului, dar le-a indicat clasa din care a ieșit.

Citește și: Protest în fața unei școli din centrul Bucureștiului. Ce s-a întâmplat acolo

În urma discuțiilor purtate ieri de conducerea școlii și părinții copilului abuzat, aceștia din urmă spun că sunt revoltați de atitudinea directoarei, care a afirmat că nu a putut face „anchetă pentru că era vacanță”.

Ministrul Educației, Ligia Deca, a afirmat, marți, că a trimis Corpul de Control al Ministerului Educației atât la Şcoala Gimnazială „Nicolae Titulescu” din Bucureşti, cât şi la Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, după ce a aflat despre acest caz din presă.

Luni, părinții au protestat în fața școlii spunând că le e teamă să își lase copiii la ore.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te