Dăncilă, în fața studenților, despre măsurile luate de Guvern în sănătate

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 01.10.2018 - 12:44
Viorica Dăncilă a fost la deschiderea anului universitar din Craiova. Foto: Realitatea de Craiova

Premierul a participat, luni, la festivitatea de deschidere a anului universitar la Facultatea de Medicină din cadrul UMF Craiova,și a vorbit despre măsurile luate de Guvern pentru creşterea salariilor medicilor şi dezvoltarea infrastructurii din sănătate.

SHARE

„Veţi lucra într-un domeniu de importanţă vitală, esenţial pentru ţară şi pentru fiecare dintre noi. profesia pe care v-aţi ales-o este nobilă penbtru că aveţi misiuneade a proteja viaţa şi sănătatea oamenilor. Dezvoltarea noastră ca societate trebuie gândită în jurul a doi piloni: sănătatea şi educaţia”, le-a spus Viorica Dăncilă studenţilor.

Premierul a afirmat că aceste domenii au fost abordate ca priorităţi de către Guvern, atât prin fondurile alocate, cât şi prin proiectele şi politicile abordate, iar problemele din domeniul medical au fost acumulate în mulţi ani - infrastructură, fonduri, resurse umane, mentalităţi.

Citește și PSD a promis 876 creșe și grădinițe. A finalizat doar una singură

Dăncilă a susţinut că actuala coaliţie de guvernare şi Executivul investesc în sănătate și a ţinut să precizeze că, începând cu 1 martie, veniturile medicilor şi ale asistenţilor medicali, ambulanţierilor şi şoferilor din sistem „au crescut consistent, între 70 şi 170% comparativ cu anul trecut”.

O altă măsură lcu care s-a lăudat premierul, în fața studenților din Craiova, a fost majorarea cifrei de şcolarizare pentru rezidenţiat, de la 4.000 la 5.415. și a spus că Guvernul doreşte să faciliteze accesul medicilor tineri pe piaţa muncii şi să îmbunătăţească accesul pacienţilor la serviciile medicale în special în zonele defavorizate.

„Medicul oferă comunităţii, dar şi comunitatea are responsabilitatea să îi ofere condiţii adecvate pentru a salva vieţi”, a adăugat Viorica Dăncilă, vorbind apoi despre construcţia de spitale noi şi modernizarea actualei infrastructuri.

Citește și Școala începe cu „top 5 minciuni PSD în domeniul educației”

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.