Casa Rusă la București: Ducem medicamente în Herson și Mariupol. Adevărul: Au fost distruse de Putin

DE Petre Bădică | Actualizat: 01.08.2022 - 12:03
Mariupol FOTO: Profimedia

O instituție culturală rusească continuă să funcționeze în București și să propage fake-news în legătură cu războiul din Rusia. Minciunile scrise de Casa Rusă pe pagina de FB despre războiul din Ucraina sunt strecurate printre anunțuri privind organizarea de cursuri.

SHARE

Armata rusă a anunţat că a conectat întreaga regiune Herson la canalele de televiziune ruseşti, ce vor fi de acum accesibile „gratuit” în această regiune cucerită de Moscova în sudul Ucrainei, informează AFP, citată de Agerpres. Era vorba de data de 21 iunie.

Citește și: De ce nu recunoaște România independența Republicii Kosovo. Peste 100 de țări au recunoscut-o deja

După ocupația rusă, luptele se dau cu o mare intensitate. Spre exemplu, ieri, în regiunea ocupată Herson, în sudul ţării, unde forţele ucrainene sunt angajate în operaţiuni de contraatac, trei sate au fost recucerite de la ruşi în ultimele două săptămâni.

Casa Rusă din București spune că, în Herson se desfășoară acțiuni umanitare.

„Pe 21 iulie, Rusia a livrat 350 de tone de medicamente în regiunea Herson. Toate instituțiile medicale vor fi dotate integral cu medicamentele necesare, inclusiv pentru bolnavii de cancer, și consumabile pentru a oferi tratament gratuit cetățenilor.”, minte Casa Rusă.


În altă regiune făcută praf de ruși, la Mariupol, se duc, din nou, „ajutoare”.

„Pe 28 iulie, regiunea Tula a trimis în Mariupol 20 de tone de ajutor umanitar. Ajutorul conținea: pachete alimentare cu conserve, cereale, paste, zahăr, produse de cofetărie, ceai, cafea, apă potabilă, precum și produse de igienă personală, scutece pentru copii. În plus, vor fi livrate orașului uneltele și echipamentele necesare pentru refacerea infrastructurii distruse”, minte Casa Rusă.
 

Casa Rusă, sub tutela lui Lavrov


Pe pagina de prezentare, Casa Rusă la București spune că este „Reprezentanta Agentiei Rossotrudnicestvo. Înființat în mai 2015, Centru cultural oferă Cursuri de limba rusă cu profesori nativi... Cursuri de dans, muzică, pictură, teatru pentru copii”.

Dacă citiți mai sus veți vedea vedea că nu întâmplător pagina de FB a Casa Rusă a scris că „șeful adjunct al Rossotrudnicestvo Natalia Poklonskaya a adus alimente și medicamente în spitalele din Herson.” Este vorba de șefa agenției care are în subordine Casa Rusă.

Casa Rusă ține de Agenția Rossotrudnicestvo care se află în subordinea Ministerului Afacerilor Externe, condus de Serghei Lavrov. Lavrov este cel mai de încredere înalt oficial rus al lui Putin.

Agenția Federală pentru Afaceri ale Comunității Statelor Independente, Compatrioții din diaspora și Cooperare Umanitară Internațională este o agenție guvernamentală federală rusă autonomă aflată sub jurisdicția Ministerului rus al Afacerilor Externe. Cunoscută sub numele de Rossotrudnichestvo (rusă: Россотрудничество), este o agenție guvernamentală federală rusă autonomă aflată sub jurisdicția Ministerului rus al Afacerilor Externe.

 Aceasta este o agenție guvernamentală rusă responsabilă în primul rând de administrarea ajutorului extern civil și a schimburilor culturale. Rossotrudnichestvo operează în Asia Centrală, America Latină și Europa de Est (dar mai ales în Comunitatea Statelor Independente).

Agenția a fost creată din agenția predecesoră prin decret prezidențial, semnat de președintele rus Dmitri Medvedev la 6 septembrie 2008, cu scopul de a menține influența Rusiei în Comunitatea Statelor Independente și de a promova legături amicale pentru promovarea politicii și economice a Rusiei.

Citește și: Finanțată de Lavrov, Casa Rusă din Capitală minte: În Donbas dăm ajutoare. Ucrainenii își ard casele

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te